Saturday, May 12, 2018

Päris mai!

FB rääkis eile ja üleeile, et aasta tagasi olevat lund sadanud. Vaatasin järele, meil sadas kah. Täna on juba õige mitmes imesoe päev ja tundub, et ongi päris ehtne maikuu - see, millest vanasti raamatutes kirjutati. Pühendunud pessimist minus oigab muidugi, kas seda sooja siis üldse suve jaoks jätkub... aga kuna eelmisel suvel jäid pikemad soojaperioodid üldse vahele, vast neil seal ilmalaos seda minevaastast tarvitamata jäänud sooja ikka on veel...

Eile õhtul läksin voodisse umbes kell veerand üheksa. Ärkasin, kui Mees kelle 11 paiku voodisse ilmus, pahurdasin tunnikese - no pidin ma ka nii vara ära kukkuma, nüüd on uni läinud ja jama käes - ja magasin seejärel südaööst hommikul kella kaheksani välja. Pingutasin mis ma pingutasin, rohkem und ei tulnud.

Riputasin öösel pesnud pesu õue ja panin uue masinatäie pesema. Mõtlesin, inspekteerisin külmkappi ja küpsetasin hommikusöögiks skoone. Keetsin kohvi. Mees ja lapsed hakkasid ka tasapisi liigutama. Sõime. Täitsin ja panin tööle nõudepesumasina. Käisin, kaevasin ämbritäie umbrohu jagu peenraid (ma mõõdan kaevamist umbrohuämbrites), riputasin teise masinatäie pesu ja tõin muidugi tuppa selle osa, mis juba kuiv oli. Panin pesema kaks Mehe pintsakut ja Pingu. Kaevasin veel paari umbrohuämbri jagu. Riputasin pintsakud ja Pingu nöörile, panin pesema mõned poiste joped (Lillebroril oli siin hiljuti kohtumine ühe linnuga, jope sai kiiresti puhastatud, aga masinpesu on ikka korralikum). Kaevasin veel. Panin kokku kotikese minevaastaste maasikapoegadega.

Ja kell ei ole veel kakski.

Kohevarsti peaks saama pesnud joped, vahetan nööril pesu ja panen järgmise masinatäie...


Edit pärastlõunal:
Kokku pesi pesumasin täna kuus (6) korda. Sain mulda zucchinid ja kõrvitsad. Mis neist üles tuleb, seda näitab aeg. Hernepeenraid ei hakanud tegema, sest igal jaksamisel on mingi piir ka. Plaanis on teha perekonnale süüa - Elsassi Flammenkuchenit õhtusöögiks ja rabarberikooki, seda kõige lihtsamat (mida ma tavaliselt õuntega teen) magustoiduks. Rabarberid on virutatud Vanaema aiast, seal on troopiline saar ja kõik küpseb paar nädalat varem kui meil. Pesu tuleks veel sorteerida ja triikida... ja ma ei tea, mida veel teha. Kell on ju alles pool viis.

No comments:

Post a Comment