Monday, June 18, 2018

Impressioonid

Bussiga Linna sõites on tunne alati hoopis teistsugune kui autoga. Küllap sellepärast, et bussisõit on meil erand, mitte rutiin.

Bussis sõidab alatise kohustusliku elemendina Kaks Valjuhäälset Naist. Nende isikud vahelduvad, vali vestlus jääb. Et olime Mehega kahekesi ja arutasime vaikselt oma päevakava, jäi mul seekord kuulmata, kelle abielu, lapsi või moosikeetmise-kogemust lahati. Mahajäetud Maja juurest tuli bussi peale Soniga Koolidirektor. Tema maja on peatusest sadakonna meetri kaugusel, hea lähike käia. Huvitaval kombel ei olnud seekord sõitmas ühtegi Valvejoodikut. Mitte et ma neid eriti armastaksin.

Pärast maha tulles kohtasin põlvpükstes prouat, kelle triibulisest seljakotist ulatus välja Taim. Havisaba ega ratsuritäht see ei olnud, aga sinnakanti need lehed kiskusid... nägi nii välja, nagu Taim peakski seal kotis kasvama. Kolm Aasia päritolu naist jalutasid ringi vaadates ümber nurga. Küllap nad turistid olid, seal on mitu hotelli. Üks hipsteristiilis naisterahvas kiirustas asiaatidega samas suunas. Sammu tiidsuse järgi otsustades tema turist ei olnud. Turtsatasin ühe jalgrattapoisi peale, kes rattal omasoodu sõita lasi ja ise hoopis nutitelefoni oli süvenenud. Ja pälvisin selge ja kõlava "Tere!" Unistaja klassivennalt, sellelt säravsiniste silmadega heleblondilt, kes klassikalisel moel neli numbrit suurema jalgratta seljas kõõlus, ise just nii kabuõnnelik nagu saab olla üks kaheteistkümneaastane poiss suvevaheaja esimesel esmaspäeval, kui ilm on ilus ja terve pikk päev ees.

Siis hakkas päike hirmsasti silma paistma ja ma keskendusin peamiselt jalge ette vaatamisele. Üles sain vaadata alles Magalarajooni sees ja imestada, mis asjaoludel ei ole ühelgi aknal lillekaste - kas inimesed on tõesti nii mugavad-laisad või ei luba ühistu? Ma polegi ilmaski selle peale mõelnud, aga näiteks Poolas näevad kõik need trööstitud kõrgmajad just tänu lillekastidele palju sõbralikumad välja.

2 comments:

  1. Aga iseenesest on ju tore, et inimesed omavahel räägivad :)

    ReplyDelete
  2. Mnjaa, Valjuhäälsed Naised on reeglina nutipõlvkonnast hästi palju vanemad. Nemad veel räägivad jah.

    ReplyDelete