Tuesday, August 14, 2018

Kuidas saada üheksa last korraga pildile?

Kõigepealt oli meil grilliõhtu lastega. Umbes nagu võõruspidu lastega, aga oluliselt väiksemal skaalal, kohal oli kõigest 15 inimest - 6 täiskasvanut ja 9 last. Juhtus nimelt nii, et D. ja D. Kosovost tulid meile öömajale, aga D. on juhtumisi Lillebrori Sõbra isa lelletütar. Ja miks mitte korraldada üks sugulaste kokkusaamine, eks ole.

Niisiis, grilliti ja söödi tööstuslikes kogustes vorsti ja liha, lapsed tegutsesid gruppides ja ühekaupa, räägiti eesti, inglise ja serbia keeles (kui ma kuulsin D.-d poja poole pöördumas, mõtlesin, et see on nüüd küll kõige eksootilisem keel, mida meie aias kuuldud on) ja viibati mujale vorstihuvilisi herilasi, keda oli õnneks üsna vähe. Siis tuli allakirjutanul totter mõte, et võiks teha pilti, kus kogu see kamp korraga peal on. Näiteks vanuse või pikkuse järgi (need pole päris samad järjestused, eriti kuna lõuna pool mägede kliimas kasvavad lapsed ilmselt rutem pikaks kui põhjamaal). Vanuse järgi oleks olnud: Jõugu Juht 13, Unistaja kohevarsti 12, PA kohevarsti 10, Lillebror 9, Lillebrori Sõber kohevarsti 9, RM 8, Lillebrori Sõbra Õde 7, JS kohevarsti 6, Lillebrori Sõbra Väikevend kolmveerand kaks. Hämmastavalt palju sügiselapsi, kas te ei leia?

Hetkel, mil lapsevanemad pildistamiseks valmis olid, oli situatsioon lastega järgmine:
Lillebror oli noore vahtra ladvas;
Lillebrori Sõbra Õde kiikus köiega ja oli just korraliku hoo sisse saanud;
Unistaja ja Lillebrori Sõber olid koos kadunud teadmata kuhu;
viieaastane JS solvus ja suundus töinates Maja poole;
Lillebrori Sõbra Väikevend ajas oma asja, nagu kahesed ikka.
Ülejäänud lapsed olid enam-vähem kättesaadavas olekus.

Võttis õige mitu minutit, et kadunud poisid üles leida, Lillebror puu otsast alla saada, Lillebrori Sõbra Õde käie küljest lahti haakida ja JS-i motiveerida vähegi rahulikku nägu tegema. Selleks ajaks oli suurematel poistel juba väga lõbus hakanud.

Tulemusena on kõigil piltidel suuremad poisid (ja/või ka Lillebror ja Tema Sõber) üksteise varjus, grimasse tegemas või muidu tobedad, Lillebrori Sõbra Väikevend sihikindlalt lahkumas - sest otse loomulikult ei saanud tema üldse ürituse mõttest aru, või keegi muu tegemas midagi, mis ühele ontlikule reasseismise-pildile ei sobi.

Aga me hoiame need pildid alles… ja võimaluse korral teeme kunagi tulevikus võrdluseks veel mõne. Võib-olla on selleks ajaks muutunud pikkuse järjekord, võib-olla muutunud laste käitumine… Loota ju võib.

No comments:

Post a Comment