Saturday, September 1, 2018

Ootamatult saabus meile september

Kuna viimastel aastatel on ilmal olnud kombeks poolest augustist hirmus külmaks minna, pole mina küll veel aru saanud, et suvi peaks olema möödas ja läbi (kas niimoodi siristasid ritsikad raamatus "Charlotte koob võrku"?). Kuidagi kaua aega on mõnusalt soe olnud, või vähemalt soojalähedane, isegi pliiti pole veel õieti kütma pidanud.

Igatahes on täna esimene september, mõnelpool aetakse lapsi kooli… meil mitte, sest meil on peresõbralik kool, nädalavahetused on eraelu jaoks.

Septembri kõige tähtsam sündmus on muidugi 12-aastase lapse saamine. Sellega seoses peetakse ka maha Suur Suvelõpupidu. Seejärel tuleb kohaneda kooliskäimisega, saada paika ringide-trennide-logistika graafik ja et järgmine nädalavahetus mitte igav ei oleks, tuleb laupäeval Linna Sügislaat. Sellest veel kaks nädalat hiljem tuleb Õunaõuepäev ja siis, ma loodan, on väliürtitused selleks aastaks läbi. Osaleme kindlasti Teadlaste Ööl ja kardetavasti pälvib Lillebror ühe, aga võib ka juhtuda, et mitu sünnipäevakutset, halvemal juhul samaks päevaks.

Õmblen kokku ja viimistlen järjekordse piibelehesalli, saan lõpuni valmis suure heledate vaipade tellimuse (midagi õudset enam teha ei ole, ainult sõlmimine ja puhastamine, kanga lõikasin eile õhtul maha) ja võib-olla koon Jõugu Juhi toa jaoks ühe vaiba vastavalt tema soovitud värvidele. Rohkem kangast ei koo, kui just Sügislaadalt mingit paanilist tellimust ei tule.

Tegelen maasikapeenardega ja kui hästi läheb, valmistan suures koguses ploomikompotti, meie sinine ploom kannab sel aastal nagu ei kunagi varem. Arvatavasti pressime ühe portsu õunamahla ja ajame purki mingi koguse boršipõhja. Kui hästi läheb, saame veel seeni, aga see ei ole kindel, olen käinud metsas kolme nädala jooksul kolm korda ja teadaolevate samblatuttide alt välja kaevanud iga kord umbes kilo kukeseeni, aga suurenenud on selle aja sees ainult juustesse kinnijäänud põdrakärbeste arv - esimesel korral neli, teasel korral viis, kolmandal korral kuus tükki.

Jõugu Juhi toaga tegeleme muidugi ka, sest sai nagu öeldud, et vast sügiseks saab valmis… Sügis on õnneks kolm kuud kestev periood, jõuab.

Ilmselt tabavad meid ka esimesed kontrolltööd ja mõningal määral kohustuslikku kirjandust. Lastevanemate koosolekutest püüame siiski ära vingerdada, ma saan olulise info õpetajatelt vahetundides kätte. Ma loodan. Küll aga ootan suure põnevusega Jõugu Juhi kogemusi uute õpetajaisiksustega, paar kolmanda kooliastme õpetajat on meil üpris muljetavaldavad. :)

No comments:

Post a Comment