Monday, January 21, 2019

Tolmuahv

Kõigepealt ma tegin igasuguseid muid asju. Muuhulgas värvisin ära viimase otsa seinte pärisvalgest osast ja pesin aknad seestpoolt, sest üks Jõugu Juhi toa akendest ei käi praegu üldse lahti, teine käib teatud mööndustega ja õues oli kell pool kümme -17'C.

Siis ma hakkasin põrandat kasima. Harjaga läks hästi. Tolmuimeja oli kolmes tükis, kaks leidsin üles, kolmanda asjus helistasin Mehele (sest tema imejat viimati kasutas). Nagu poet Pampuškinil, täiesti loogiliselt võtmed suhkrutoosis, toos kummutisahtlis, aga kummut loomulikult rõdul… või midagi sellist. Otse loomulikult oli imeja kolmas detail tolles kastis, kus olid Mehe dokumendimapp ja mingid raamatud ja... kõige all. Aga üles leidsin!

Siis… lakkas imeja imemast, paraku ei saanud ma sellest õigel ajal aru. Tolmukoti katkiminek tolmuimemise ajal on konkurentsitult kõige tolmusem sündmus, mis saab olla. Miks ta katki läks, ma ei tea. Kes oli taasakasutatava koti niimoodi kokku pannud, et kokkupanemise kohas oli silmale nähtamatu avaus, ma ka ei tea. Igatahes oli mul lõpptulemusena väga tolmune tolmuimeja ja kogu tolm kõikjal, kuhu see kuulub, nagu Karlssonil.

Jah, ma käisin korduvalt filtreid õue kloppimas ja tühjendasin tolmukoti ära ja panin selle õigesti kokku… ja kallasin imejat vales kohas olevast tolmust tühjaks. Vahepeal juba imes eeskujulikult ja tagant filtri vahelt tuli ka täitsa läbipaistvat õhku, aga see ei olnud pidev. Valmis eluruumidesse ma teda igatahes veel ei luba.

Märkimisväärselt nördinuna värvisin teist korda üle seinad (jasmiinivalge, tähendab, üksi otsa vaadates valge, aga laevalge kõrval ikka väheke teist tooni) ja pesin värvirulli ja -aluse. Kogu tolmutants kulutas ajakavast umbes tund aega tühja. Aga värvimine sai selleks korraks läbi. Mina olen ka läbi.

Nüüd ootan, millal SOS-kreem kätenahka imendub (nagu paber, mitte nahk, vaat mis tolmuahvimine teeb), siis hakkan tegema lasanjet, mida homne sünnipäevalaps sünnipäevasöögiks soovis. Homme ei ole ju aega.

Aga tolmuimejaga võitlevad ja lastetoa raamaturiiulit Jõugu Juhi Toa Ukseks muudavad õhtul mehed! Parketiklõpsamise juurde ma võin appi minna, see on lõbus ja mitte nii tolmune.

No comments:

Post a Comment