Friday, February 1, 2019

Vebruariiti alga!

Alates tänasest tohin ma oma hädadele vähemalt nime anda - vebruariit! Või kuidas muidu nimetada soovi jääda korralikult haigeks, sest siis tohiks pikalt ja süümekateta magada? Ja igahommikust esimest mõtet äratuse piiksumist kuuldes: "Ei ole võimalik. Elage see päev ilma minuta üle!" Puhas vebruariit.

Vebruariidi vastu võitlemiseks on meil PLN homme hommikul kohe pikalt ja põhjalikult magada. Laupäev, siis äkki tohib.

Lisaks laiskadele laupäevadele peame veebruaris pulma-aastapäeva ja Vanaisa sünnipäeva. Selle viimasega ei ole tema eas ja üldise terviseseisundi juures muidugi täit kindlust, aga ei ole seda kindlust nooremategi inimeste puhul.

Veel kohtume Lillebrori südamearstiga. Heas lootuses, et süda areneb paremini, kui üheksa aastat tagasi arvatud, aga paraku tuleb valmis olla igasuguseks infoks, mida arst annab. Ehk on ikka hästi.

Veel... külvan traditsiooniliselt porrulauguseemneid ja kütan traditsiooniliselt ahju. Ahjupuudega on sel aastal hästi, aga kuna meil on nüüd kolm väikesi halge tarbivat küttekeha, on pliidipuudega kohe nii nadisti, et ilmselt peab Mees juba homme hakkama vaatama, mis asjaga me ületuleval nädalal kütta saame. Pole vist mõtet loota, et meid kuumalaine tabaks, pliit ja JJ tuba ja esiku ahjuke tahavad ikkagi 30 cm pikkusi puutükke saada. Kui muudmoodi ei saa, siis on Vanaemal teada üks kütteklotsimüüja, aga küllap meil on kusagil mingit kuiva rämpspuitu kah, kuskil laudas äkki või...

Veel... käärin mitu kangast. Mees tegi mulle eile põhjalikult selgeks, millised eeltööd on vajalikud, et teha ära üks suurem seina- ja sarikapäästmine - katusevahetusega tuli välja üks koht seinas, mida tuleb puhastumisest päästa -, ja üks vajalik eeltöö on minu kangastelgede nihutamine või ruumist eemaldamine, aga enne peaks keegi mõned kuupmeetrid lõigatud materjali ära kuduma - niiehknii enne juuli keskpaika PLNi järgi mingit suuremat ehitustööd ei tule. Väga laiu vaipu ongi natuke juurde vaja ja väga laia vaiba sisse läheb kenasti palju materjali ära. Sobib. Kui see ilm ainult võimaldaks... Samuti lõpetan mõne poolelioleva salli, niisama, lõbu pärast, ja koon ühe noodimustrilise.

Veel... naudime kuu lõpus saabuvat koolivaheaega.

Kooliasjus osalevad lapsed spordipäeval ja teevad... mida iganes neile planeeritud on, peamiselt kontrolltöid.

Koolivälistes asjades võib juhtuda, et mõnd last tabab sünnipäevakutse. Ja võib juhtuda, et mõni laps hakkab treenima Eesti meistrivõistlusteks. Aga võib juhtuda, et neid asju ei juhtu. Ja mis siis ikka.

Koduasjus saame valmis JJ toa, põrandaliistud ja riidekapp ja kardinad ja puha. Jätkan valge linaga köögilaua peal ja täna õhtul kirjutan ilusti üles, kuhu täna raha läheb. Toidukulude kontrolli alla saamine ja väljaminekute kohta iseendale aruandmine saavad olema minu veebruarikuu hea harjumus.

Imetleme ratsuritähe õitsemist - lubab nädala lõpuks õie avada - ja lõikame saaki aknalaualt, meil on nimelt seltskond sibulaid, kellel on juba kevad.

Kindlasti juhtub midagi head veel. Aga täna on mul kodus köögis laua peal kubu punaseid roose ja õhtupoole läheme Mehega kohvikusse. Sest 16.

4 comments:

  1. Pliidipuude asjus - ega teil vanu roovilaudu alles ole, neist võiks ju saada?

    ReplyDelete
  2. Jah, roovilatid on ka üks võimalus, aga eks neistki tuleb sorteerida, milliseid saaks kuskil mujal veel kasutada ja mis enam millekski ei kõlba. küll me saame, alati on saanud.

    ReplyDelete
  3. Meie oleme sellises seisus puudega ahjupuid pooleks saaginud :)

    ReplyDelete
  4. Jah, see oleks ka üks lahendus. Paraku võttis Mees seda vebruariidiasja tõsiselt ja nuuskab praegu pahaselt voodis… ehk tuleval nädalal on tervem. Sinnamaani oleme tänulikud leebema ilma eest, tänu millele jääb ka rohkem pliidipuid alles.

    ReplyDelete