Wednesday, April 10, 2019

Hanekari

Või ma ei tea, kas kolm kingatut hanepoega on kari? 

Suuremad poisid on üksmeelselt sügisel ostetud tänavakingadest välja kasvanud. Reedel võtame rahakoti puuga selga ja läheme närve kulutama kingi ostma, eesmärgiga leida jalatsid, mis oleksid ühekorraga sündsad ja kõige vähem ebamugavad. Ja sobiksid sinna aina ahtamaks jäävasse punkti, kus minu ja laste maitsed natukenegi omavahel kokku saavad. Kuna mina olen valmis oma maitset nihutama õige pisut sportlikumaks - aga botaseid ei kanta meil mujal kui sporti tehes endiselt, öäk -, siis on ehk lootust.

Mina käisin küll pühapäeval minevaastaste kevadsügiskingadega kirikus, aga ega need ilmselt kaua vastu ei pea. Guugeldasin teie poolt - aitäh - sügisel lahkesti pakutud firmasid. Mitte ükski neist, no ausalt mitte ükski ei tooda naiste tänavakingi, mis minu maitse ja riietumisstiiliga kokku läheksid!

Saksa keeles on minu kingade nimi "pumps", vist inglise keeles ka. Mitte Muumitrolli Pumps, vaid nojah… kontsaga kingad. Aga konts ei tohi olla kõrgem kui 4 sentimeetrit ja liist peab olema kitsas ja värv, palun, peaks olema üleni must, ma ei salli mujal kui suvesandaalil pealsete ja talla/kontsa värvierinevust. Ja mitte kõige vähematki blingi ega läiget, palun, aga väike pealsematerjalist lips või muu sedasorti asi võib olla. Ahsoo, ja konts peab olema eraldi, mitte paks tald, mis sujuvalt kontsaks üle läheb! "When Harry Met Sally" Sally on minu pealt maha kirjutatud, ausalt.

Üle kümne aasta elus püsinud talvesaapad, mis uutena maksid pool varandust, aga mida jalga pannes on mul endiselt tunne, et jalg läheb hästiistuvasse pähklikoorde, kannavad nime Caprice. Natuke nooremate töölkäimise-vahetusjalatsite (mugavad ja ilusad, aga õue ei kõlba, sest on lahtise kannaga) nimi on Tamaris. Mõningase guugeldamise tagajärjel sain teada, et need ja umbes kõik muud silmajäänud kinganimed käivad ühe emafirma alla. Tähendab… kui hästi läheb, eks ma siis jätkan sama kontserni toetamist. Korra eelmisel nädalal juba üritasin, aga ei tulnud välja, sest Tamarise ilmselt minevaastased, allahinnatud Mary Jane'id olid Kaubamajas ainult piisikeses mõõdus. 

Kui need kingafirmad ainult madala ja päris kõrge kontsa vahel vahepealset kõrgust ka tunnistaksid… Tuleb arvatavasti võimatu missioon, aga kesse teab, äkki õnnestub. 

3 comments:

  1. Caprice ja Tamarise aastatepikkuse andunud fännina soovitan vaadata ka Jana ja Riekeri valikut. Liist on sama ning igal aastal on neil olnud valikus ka mõõduka kontsaga klassikalise kujundusega kingi.

    ReplyDelete
  2. Tere lugemast, Hulgus! Jana kingi olen juba märganud, minu meelest on nad sama kontserni omad ja mõni äkki isegi sobib, Riekeri valikus pole nagu siiani mulle sobivaid eksemplare olnud... aga ma pole neile kunagi süvenenult otsa vaadanud. Vaatan siis nüüd, aitäh.

    ReplyDelete
  3. Midagi sellist: https://ee.nsking.eu/tufli-rieker-402274 või https://ee.nsking.eu/tufli-caprice-219512?

    ReplyDelete