Saturday, October 19, 2019

Hea, halb ja inetu

Viimasest neljakümne kaheksast tunnist.

Hea.
Neljapäeval kallistati mind. Üks kallistaja oli lugemisraskustega laps, kes oli elus vist esimest korda eesti keeles "viie" saanud. Teine oli laps, kelle jaoks eesti keel on väga võõras, kaotatud kodumaal räägiti midagi hoopis muud. Ka tema oli eesti keels saanud "viie". See kõik oli nii ütlemata armas.

Halb.
Just äsja nägin FBs ühe tuttava teadet, et tema hakkab nüüd õppima… minu kunagisest kodust mõne kilomeetri kaugusel. Nutt tuli peale, sest Saksamaa ja Frankfurdi ümbrus ja niuks. Ma arrmastan meie Maja, aga patriotism eriti koduväravast  - no või minu lemmik-seenekohtadest, 2 km kodust - kaugemale ei jõua.

Inetu.
Eile õhtul jagas ja kiitis üks minu varasem palvekaaslane ja vist isegi koguduse liige sotsiaalmeedias artiklit, mis oli rumal ka mittekristlase seisukohast (väga kollases meedias avaldatud ja üldse), aga kristlasena seda kiita on ausalt öeldes nagu risti peale sülitamine. Mind ajas iiveldama, kahju on ka. Vaadake, kui inimene liitub mingi organisatsiooni, huvigrupi või liikumisega, siis peaks ta aktsepteerima ka selle grupi üldisi seisukohti (noh, et inimene ei saa olla korraga kliimaaktivist ja sõita igapäevaselt tööle-poodi-streikima üksi 5-liitrise mootoriga autoga). Kurb.

No comments:

Post a Comment