Saturday, December 28, 2019

Ja ma muudkui helistan politseisse

Ma kirjutasin sellest kaks aastat tagasi ka. Siin: https://meeleheitetakoduperenaine.blogspot.com/2017/08/when-will-they-ever-learn.html

Umbes juba nädal aega terroriseerib meiekanti üks tume Golf. Summuti on muidugi katki. Kiirust nii palju, kui vastu autopõrandat litsutud gaasipedaal võimaldab. Rooli ja istme vahel olijal mõistust kui niisugust ilmselgelt ei ole. Täna sõitis keegi semu kaasa, punase-mustaga ATV seljas. Eks selleks, et kui kihutaja lõplikult kraavi lendab, saaks laibagi koju viia, arvas Mees. Või midagi sellist.

Minu nähes keeras Golf meie värava ees vasakule ja kohe hooga heinamaa peale. Ilusad selged jäljed jäid. Helistasin politseisse, teist korda nädala aja jooksul. See paarutaja käib siin päeval ja öösel ju! Ja ühel hetkel ta enam kraavivaba heinamaaga ei piirdu, sõidab kellegi rahulikult-viisakalt maja ette pargitud auto otsa, kirjakasti ümber, tara maha… Või tapab ennast või mõne juhusliku liikleja. Näiteks käib meil siin tihti üks jalgrattur trenni tegemas ja nähtavus on praeguste ilmadega teadagi mis. Ega me sedagi ei tea, kui jõllis kihutaja silmad parajasti on.

Kuna politsei peale palju loota ei saa, ega nad enne tegelike ohvrite tekkimist siia metsakülasse ei teki, muudki teha - arusaadav! -, panen laulu sisse nii palju, kui saab.

Niisiis.
Volkswagen Golf II, tume, kas antratsiithall või tumesinine. Summuti on katki või alt ära. Number võib olla 574 TFx, Mees nägi enam-vähem numbreid ja mina aimasin kaht esimest tähte. Juht on ülbe, põhjendamatult enesekindel, ei oska juhtida, puudub elementaarne arusaamine liiklusohutusest. Kui keegi tunneb või teab, palunpalunpalun peitke võtmed ära ja võtke akujuhe lahti. Kaasa sõidab punase-mustakirju suuremat sorti ATV (igatahes mitte laste oma), juhil on isegi kiiver peas.

Mis te arvate, kas tegu on juhmi teismelisega, kes on vanemate tagant auto võtnud, tobedate vanematega, kes on teismelisele auto kinkinud, või tavalise Petsi-Intsu-Iigori tüüpi ülbikuga?

Igatahes ma väga loodan, et politsei siiski leiab selle kihutaja ja teeb nii, et see kihutaja väga pikka aega kihutada ei tahaks.

URR.

2 comments:

  1. https://eteenindus.mnt.ee/public/soidukDetailvaadeAvalik.jsf Maanteeameti taustakontrolli andmetel ei kehti sellel sõidukil ei ülevaatus aga kindlustus. Ehk siis liiklusesse sel liikuril kohe kindlasti asja pole...

    ReplyDelete
  2. Vau. Ma sinna ei taibanud vaadatagi. Ja see x numbrimärgis oli mul täitsa teadmatusest pandud, ma ei näinud, mis number on... aga vabalt võib olla must Golf, ta oli nii porine ja ilm ka hall, et selget arusaamist värvist ei tekkinud. Eks need paarutajad peamiselt ülevaatuseta autodega sõidavadki.

    ReplyDelete