Monday, April 6, 2020

Metsküüslaugupealsevõi

Mulle meeldib saksa kombel sõnu üksteise otsa liita. :)

Kuna meil karulauku ei paista sel aastal tulevat ja ma ei tea teda kuskile metsa alla otsima minna ja Vanaema aeda ka ei pääse… siis kasutan seda, mis on. SeeKesSiinMajasEnnemElas oli kõikjale, kuhu sai, torganud kasvama küüslauku. Eks asi oli ka selles, et aed oli mitme leibkonna peale ära jagatud (sellest ka ebaproportsionaalne hulk tikripõõsaid). Igatahes on see küüslauk aja jooksul metsikuks pööranud ja tekitab igal kevadel tohutult palju pealseid.

Korja suurem peotäis metsküüslaugupealseid. Vurista need saumikseriga pudiks, nad on kuivavõitu, väga hästi ei pudise. Lisa 70-80 grammi võid ja kui meeles on, siis natuke soola. Vurista edasi, kuni tekib ühtlane heleroheline mass. Määri leivale, söö.

Meil lapsed väga ei vaimustunud, aga Mees ja mina küll. Üks lastest kurtis, et rikub hingeõhu ära… noh, arvatavasti ta lähiajal kedagi musitama ei hakka. Kui viiruseid ei peletagi - aga võiks ju, ikkagi küüslauk? -, siis vähemalt peletab inimesi, pole vaja ei krinoliini ega koroonapeletustoigast või mida see netiavarus on kahemeetrise vahe hoidmiseks välja pakkunud.

1 comment: