Monday, May 11, 2020

Kuidas me kaubanduskeskuses tunglemas käisime

Oijah. Eile hommikul käisin enne kirikut - kirikusse minek on eluks hädavajalik - poes. Sest pojakesele oli kingi vaja.

Täna pärast töölolemist (ja täitsa asja pärast töötegemist) selgus, et Mees ei ole veel Lõunakeskuses postipakil järel käinud. Minu kevadjõulud jõudsid kätte, proua Ramotswe lood ja üht-teist veel, väga mõnus on.

No aga kui me seal juba olime, tundus arukas korraga ka toidupoes ära käia. Tee peal astus Mees ühe lukuteeninduse leti juurde ja sai sealt midagi vajalikku, mina tüürisin - kuna me niiehknii seal olime H&M-i ja ahnitsesin kokku tervelt viis riideeset. Poistele, sest teismeliste kasvamine ei küsi karantiinist. (muide, kui kellegi pojale S-suuruses kilejope selga läheb, siis seal oli müügil 10 euroga või umbes nii. Meie suurematele paraku enam ei lähe.) Igaks juhuks vaatasin Apollosse ka, aga lühidalt. Ei katsunud midagi, sest midagi head ei jäänud silma.

No ja pärast Rimist tulekut jäid tee peale ette Hansmarki ja Oliveri poed. Lõiked ja mustrid on üldjuhul ilusad (peale mõne mutiliku lahenduse), aga mis imeasja pärast neid ilusaid kleite nii lirust riidest tehakse? Mingi krimpleen või nailon või… ja venib kah. Tahan korralikust tugevast puuvillast rõivaid, mis pärast triikimist võiks serva peal püsti seista! Järgmisel korral vaatan sinna jälle, äkki on suvepoole paremast materjalist asju.

Just nii see juhtubki. Lähed postipakile järele ja süüa ostma… ja tee peale jääb veel see ja teine ja kolmas paik. Kogemata!

Aga raamatukogus ma tunglemas ei käinud! Nojah, Mees käis… Lillebrorile kohustuslikku kirjandust laenutamas.

Tegelikult ei olnud erilist tunglemist kusagil näha, ainult autosid oli liikvel peaaegu sama palju kui karantiinieelsel ajal.

Ja meil ei ole põhjust arvata, et mingit huvitavat haigust kellegi peale köhida oleks.

3 comments:

  1. Ma loen ja mõtlen, et teil paistab elu täitsa normaalne seal olevat! Kuidas üldse riidepoes käimine välja näeb nüüd? Kas vaid teatud number inimesi lastakse sisse ja ülejäänud ootavad ukse taga 2m vahedega või kuidas näiteks mingisse suurde ostukeskusesse inimesed sisse saavad?
    Teil muidugi ei ole poodides ja ostukeskustes ka normaalsel ajal palju inimesi (võrreldes meiega), aga sellegi poolest.

    Ma arvan, et meil läheb sinna veel üsna mitu nädalat (või kuud) aega kui päris shoppama saab hakata. Õnneks kolmapäevast alates võime autoga sõita nii kaugele kui tahame ja parki võib nüüd ka minna istuma ja päikest võtma (no me ei pea selleks küll parki minema, aga autoga plaanime küll nädalalõpul kuhugi ilusasse kohta sõita). Päevas saab nüüd 'sportimas' ühe korra asemel käia nii palju kui tahad, aga sõprade või sugulastega ei tohi ikka veel kokku saada :-(

    Kõige rohkem tahan ma aga hetkel raamatukokku minna, kuigi mitte endale raamatuid valima (mul on lugemata kirjandust raamatukogu mõõtu ka kodus), vaid niisama käima ja lapsele raamatuid laenutamas. No ehk varsti saab.

    ReplyDelete
  2. Igale poole sai normaalselt sisse, aga tõesti vähe rahvast oli. Suured sildid on küll igal pool, et hoiame vahet, desinfitseerige käsi jne., aga keegi seda ei paista kontrollivat. Rimis ei olnud isegi kassa juures neid vahehoidmise märke maas, muudes poodides on olnud. On küll normaalsuse tagasituleku tunne, aga tegelikult on kogu elu tavaliseks saamiseni veel palju aega ja hullemad hädakraajsujad väidavad, et ei saagi enam... Kes teab.

    ReplyDelete
  3. Kaubanduskeskustes on jah igal pool desovahendid ja soovitused desinfitseerimiseks. Poed piiravad sisse saavate inimeste arvu. Pindu desinfitseeritakse. Lihtsalt 2+2 reeglit peaks ikka jälgima.

    ReplyDelete