Monday, May 4, 2020

Niisama

Üks laps: "Emme, ma tahan ükskord sinu käest mõningaid koogiretsepte saada!"
"Vaata blogisse, pojake…"
"Ma parem ei vaata… Ma ei taha teada, mida sa minu kohta oled kirjutanud," vastas laps täis suuga.

Kook oli muide maailma lihtsaim kiirkook, köögikombainis bzzzzt kuivanud saiaga, peotäis suhkrut juurde, natuke sulavõid, segi ja põhjaks, sügavkülmasõstrad ja poolikust virsikukompotist virsikud peale, muna-suhkru-vanillisuhkruga segatud kohupiim kõige otsa, ahju, kui servad pruunid, on valmis.

Pojakesele lubasin, et suunan siis tema tulevase noorproua blogist retsepte lugema. Ka sellesse suhtus kõnealune lapsühik skeptiliselt. Noh, mul on siin ja sahtlis dokumenteeritud piisavalt piinlikke olukordi, mida nende pulmas avalikult jagada...

***
Mina olin täna kudupööningul ja virtuaalkoosolekul ja peadpidi arvutis ja peenardes ja kudupööningul… nii et alles õhtul Instagramis Willow` pilti nähes tuli meelde, et ma ei ole täna musta Mimiga suhelnud. Mees luges ette, et Mimil oli olnud tegus päev - ta oli püüdnud hiire, mänginud sisalikuga ja vähernud Maja ees päikese käes.

***
Veel kassiteemat - absoluutselt metsikust Millie'st on saanud absoluutselt enesekindel kaisukass, kes hakkab hetkega nurruma, kui sülle võtta, magab öösiti peamiselt Lillebrori juures voodis, tiirutab julgesti ümber Maja ja on muidu ka üleni meie pere kassipoeg. Ainult kasvu poolest on ta minu meelest pisem, kui kolmveerandaastasena olema peaks. Samas ei ole keegi meist kunagi tema vanemaid näinud, äkki ongi mingi mikrokassitõug…

***
28 päevaga valmima lubatud redised on nüüd, rohkem kui kaks nädalat pärast külvamist lõpuks üles tulnud. Oeh.

***
Meil on vaja tuulekaste teha oskavat meistrimeest. Et oleks aus, nobe, usaldusväärne, täpse käega. Ei jooks, suitsetaks ega vannuks kurja. Tegelikult vastab enamikule kriteeriumidele (ja osa asju ma ei tea, pole eraelus kohtunud, aga viisakas ja korralik mees on küll) Legolase Tubli Klassiõe isa, kes sõidab ringi autoga, mille peal on kirjas, et teeb ehitustöid. Ainult et kui me Legolasel palusime Tubli Klassiõe käest uurida, kas tema isa ehituspuusepa tööd ka teeb, muutus Legolas ärevaks, mis siis, kui isa võtab tütrekese kaasa ja üldse, mida siis temast arvatakse… Keeruline on see kolmeteistkümnesele onupojapoliitika õpetamine, aga klassikaaslase tore isa on ju ikka rohkem omainimene kui mingi puruvõõras palgatööline, eks ole.
Ühe võõra ehitusmehe kodulehe Mees netist leidis, aga kuna ta a) oli enda FB olulisemaks pildiks pannud eputamise-BMW* pildi ja b) sõbralistis oli vähemalt üks keerulise pere alkoholiprobleemiga kasuisa ja mitte ühtegi meile teadaolevat kena inimest, siis me esialgu otsime veel, ehitajaid on ju palju. Võib-olla saab Legolas ikka oma probleemidest üle või leiame kellegi muu, kes on sümpaatsem ja äratab rohkem usaldust. Või äketse on kellelgi Truudest Blogilugejatest teada mõni siitkandi ehitaja? Siis ei pea Legolast traumeerima. :)

No comments:

Post a Comment