Sunday, November 29, 2020

Esimesel advendil

Kirikuaasta järgi käib jõuluootus juba jaanipäevast peale, aga tuppa toome jõulu ikka alles advendiküünaldega. Sel aastal olin tubli ja taipasin ühtmoodi tötsakad küünlad (et ümber ei kukuks) juba varakult valmis hankida. Sammalt sai Maja eest pargist, sädelevad munakesed otsisin jõuluehete kastist ja ajasin selle käigus lahtise kasti korralikult ümber. Noh, kastis oli vähemalt üks klaaskuul... praegune klaaskuulide hulk ei ole enam teada, on eelnenud arv miinus üks.

Jõuluilma pole sel aastal veel pakutud, ainult lund sadas natuke aega - nii, nagu peab, koolitundide ajal. Kuna meil on vahetunnid praegu liikuva graafiku järgi, nägin ka klassikalist vaatepilti väikesest poisist, kes akna all süvenenult lumesadu vaatab... 

Vist esmaspäeval tagusin maha krohvi ühe remonditava ruumi ühest seinast. See oli ütlemata tolmune elamus. Mõnes mõttes võiks ju selle vana krohvi ka seina alles jätta, koos kõrkjatega (öök!) ja puha, aga kuna palgivahetuse tõttu on päris suur jupp seina juba niiehknii krohvivaba ja olemasolev krohv on täpselt nii kaua tugev, kuni seda püütakse krohviseguga lappida... siis muutub äketse kohutavalt pudedaks... püüame need seinad korralikult teha, see tähendab, et krohv palgini maha, mingi sisemine soojustus peale ja siis ilmselt kips. Lõpptulemus peaks olema umbes sama paks ja hingav kui originaal, ma loodan.

Must Mimi on sel nädalal mõned ööd toas veetnud. Nende ööde järel oleme leidnud siit ja sealt mõnevõrra äranätsutatud või detailideks lahtivõetud hiiri. Tubli Mimi. 

Trimestrihinded pandi välja. Jõugu Juhi tunnistus on parem kui ükski varasem. Legolase tunnistusel pole ka viga. Lillebror on alles alustamas puberteetikute tavalist hinneteorgu viiendast kaheksanda klassini ja oma ühe "nelja" üle väga pettunud. Tegelikult on kõigil väga ilusad tunnistused. lapsevanemad on hästi rahul.

Saime perearstilt toitumisalast nõu, sest majas on korralik aneemia. Niipalju siis sellest, et peaks nagu rohkem taimetoitu sööma...

Mingil hetkel ohkas Lillebror, et tahaks nii väga Saksamaale... või ükskõik kuhu välismaale. Olen temaga nõus, ainult et seal välismaal on samasugune hädaorg nagu siin (kuigi ilmselt piirangute tagajärjel tundub teine laine olevat Lääne-Euroopas oma harja juba ületanud) ja mis mõtet oleks minna jõulueelsel ajal Saksamaale, kui jõuluturule ei saa ja sõpru külastada ei tohi? Kuigi mnjah, ma siin avastasin paar saksa peret Instagramist, kes on just sel aastal matkaauodega reisil, Kreekas näiteks oleks ka mereäärses kämpingus hea soe karantiinis olla...

Saunaõhtu Gäng on välja tulnud uue filmiga. Seekord on filmitud saadet "Suletud uste taga" ja teema on tundlik - mis saab, kui pojake osutub homoks? Peab ikka enesekindlus olema neil noormeestel, et nad oma rollid välja mängivad... Operaatoritöö ja montaaž on jälle suurepärased, heli on paraku ebaühtlane ja stsenaarium, ütleme, eakohane. Rekvisiitoritöö on paraku puudulik, proua ema volüümid vajavad hirmsasti kohendamist (no oleks ju võinud need polstrid noore mehe ümber kuidagi kõvemini kinnitada) ja Legolas ei näe välja mitte klaaser*, nagu ta ise väitis, vaid nagu jõuka pere ärahellitatud pojake, kes on viiulikontserdilt jalga lasknud ja kasutab võimalust kedagi kiusata. Soovitasin tal järgmisel korral filmimise ajaks kelleltki botased laenata, Legolas nimelt osales hästiviksitud koolikingades... No ja päris ebameeldiv on näha oma poega filmirolli tõepärasuse heaks püüdlikult maha sülitamas.

K-teema on koolis hetkeks maha rahunenud, aga nüüd tuleb trennisuunast... Kuigi meie lapsed vist selles grupis ei olnud, kus keegi positiivseks muutus. Ka trennis toimub hajutamine. Riigi keskmine koroonakoefitsient on üle kolmesaja... ja kujutage ette, et suvel me muretsesime, kui kuskil oli juba 8,4... Maskikandmine mulle endiselt üldse ei meeldi, aga selle lahendus on püüda maskiolukordi vältida, kui võimalik. Poeskäimise sagedus läkski vahepeal jälle käest ära, nüüd vast saab korda. Ehkki jõulukingituste asjus tuleb ikkagi natuke rohkem poes käia. 

Esimese advendi puhul pakutakse meil hapukurkidega hautatud liha (mingi täiesti tundmatu retsept, aga miks mitte, huvitav) ja õunastruudlit. 

___________

*kaubanduskeskustes jõlkuv, madala vaimse võimekusega popitegija, olen mina aru saanud.

No comments:

Post a Comment