Thursday, November 19, 2020

Mnjaa, vabadus...

Tunnikese eest selgus, et FB eestikeelses käsitöögrupis on võimalik kasutada inglisekeelset F-Y-sõna ilma, et keegi sellele oluliselt reageeriks. Mina ei ole grupi admin, muidu oleks see postitus sekunditega kadunud ja võimalik, et postitaja ka bloki saanud... aga näedsa. 

Panin vihase näo, loomulikult, aga mõned seal ütlesid päris tõsimeeli... et näe, see koht teeb niisuguse kirjaga maski, nagu soovid. 

Jah, F-tekstiga maski sooviti. 

Noh... mina loen kõike, mis piisavalt kaua paigal seisab. Ja kiiresti, ühe pilguga. ma arvan, et ma ei ole ainus.

Nii, nagu põhjakihi inimesel* on ilmselt vabadus sõimata avalikus ruumis kõiki, keda ta kohtab - sest ka sündsusetu kiri maski peal on sõimamine ja vaevalt, et ta kavatseb sellist maski kodus kanda -, on korralikel inimestel vabadus sellist kodanikku nähes viuhti ümber põõrata ja teises suunas minna või vähemalt teisele poole teed minna. Ma ei ole kindel, kas sellise "eneseväljenduse" eest politsei midagi teeb, iseenesest peaks, kuna tegu on suvaliste süütute möödakäijate sihipärase solvamisega, aga nojah, see Overtoni aken...

Ja kui kusagil poes peaks olema klienditeenindaja, selline tekst näos... no siis küsib klient kohe juhataja jutule või loobub selle asutuse klient olemast. 

Sõnaga "klient" tuli muidugi mõte, et äkki ongi tegu klienditeenindajaga... Silla all või nii. Sellesse ametisse, khm, sobiks ilmselt küll.


Vaat mida kõike Internetiavarustes näha saab, mille peale kohe ei tulekski. Oleks peaaegu põnev, kui see nii nõme ei oleks. 

Vajutasin ikkagi "Report" nuppu, sest  - saate isegi aru.  Iseasi, kas sellest kasu on ja kas enesest lugupidav maskitootja jätab sopa maskile tikkimata. Või on järgmine maskitikand midagi meestepeldiku seinajoonistuste stiilis** ja keegi ei reageeri.

_________

*vabandage, sellise sooviga isik ei saa olla midagi muud...

**ma ei ole vaatamas käinud, aga fotosid olen näinud, sellest piisab ettekujutuse saamiseks. 

No comments:

Post a Comment