Sunday, February 28, 2021

Ilma märtsioosita, palun!

 Veebruari läbisaamise vaieldamatult hea kaasnähtus on vebruariidivõimaluse lõppemine. Isegi kui seda sel aastal kuigivõrd ei olnudki, oli ainult külm, ilma tobeda poolhaiguseta. Katsuks sel aastal ilma märtsioosita ka. 

Riigis valitseva üldise olukorra tõttu on meie märtsikuu kalender küll pigem tühi, aga mõned asjad toimuvad kõigest hoolimata või siis jällegi just selle kõige pärast. 

Esimese asjana "just sellepärast" algab kohevarsti märtsikuu esimene videotund, prantsuse keel viiendas klassis, Lillebror on juba üles aetud. Kindlasti toimub täna "just sellepärast" ka õpetajate videokoosolek, aga see on pärastlõunal, kui kõik soovijad on saanud juba distantsõpetada. 

Vääramatult tuleb Lillebrori sünnipäev, kuigi sel aastal oluliselt tagasihoidlikumas vormis kui me harjunud oleme. 

Ühel hetkel, ma loodan väga, käivad kõik lapsed hambaarsti juures. Tundub, et plaanilist hambaravi veel ei piirata, vähemalt ei ole kliinikumi kodulehel selle kohta mingit infot. Ega need hambaarstid vast koroonahaigetega ei toimetagi...

Kindlasti teeme edasi ehitus- ja remonttöid. Lisanduvad aiatööd. 

Võib-olla tervitame oma kurepaari. 

Arvatavasti käime Teise Vanaisa juures kardinaid üles panemas ja jalutame mõnes üksildasemas kohas mere ääres. Rohkem külas ei käi.

Muidu püsime töövälisel ajal peamiselt kodus, püüame poes ka vähe ja võimalusel tipptunniväliselt käia. 

Naudime kevade lähenemist.

Teen usinasti ja vahepealsest hoolsamalt edasi käsitöötööd. Viimase tegevuse üks alaeesmärk on kindlasti meie magamistoa koristamine (Jõugu Juht küsis ükspäev seal oma kassipoega nunnutades: "Millal teie toas kõiki neid asju ei olnud?" - nojah, kogu mu villavaibakeste-materjali kuupmeeter ja suurem lasu külma ilma puhul pestud ja kuivatatud punast kaltsuvaibamaterjali on seal halvasti ladustatud vormis...), aga ka poolikute tööde hulga vähendamine, sest tõepoolest, mida mu mehed peaksid kogu selle kraamiga peale hakkama, kui mulle jääpurikas pähe kukub või midagi?

Isikliku arengu suuremaks eesmärgiks tuleks võtta mitteärritumine inimeste peale, kelle puhul... nojah. Momendil hoiavad nii mõnedki olukorrad mind öösiti ärkvel ja see ei ole tervislik. Kergem on tunnistada ja tunnustada häid omadusi nende puhul, kes mulle üleüldises plaanis kuigivõrd ei meeldi, kui leppida vaimuvaesusega ja sellest tuleneva vastiku ülbusega nende puhul, kes mulle siiamaani on pigem nagu meeldinud. 

Nüüd aga söödagu üks konn ehk alustan märtsikuu produktiivsemat tegevust kahe väikese vaiba viimistlemisega. 



No comments:

Post a Comment