Friday, October 22, 2021

Katkeb

On ikka ilmake, tormab. 

Hommikul, kui telefon äratust piiksus, märkis Mees: "Vool on ära."

Esimene sõnum voolu äramineku kohta oli tulnud kell pool kaks, tagasituleku kohta veerand viis ja uue äramineku kohta pool kuus. 

Nii et me sõime romantilises küünlavalguses hommikust, aga täiesti ebaromantiliselt ilma kohvita, sest puupliidiga vett mõne minutiga keema ei aja ja hommikuti on kohvivee jaoks reserveeritud tõesti ainult mõni minut. Ma pole kunagi mõistnud inimesi, kes hommikul mitu tundi enne väljaminekut ära sisustada suudavad. Kui peab enne poolt kaheksat sõitma hakkama, siis poleks neid mitut tundi muidugi eriti kusagilt võtta ka. Nojah. 

Tööle ja kooli saime peaaegu sündmustevaeselt, mis neist paarist kergest lehiseoksast siinsamas Maja lähedal ja ühest kuivanud kuusest sadakond meetrit edasi ikka. Lehiseoksad tõstsime Lillebroriga eest ära, kuivanud kuuse lohistasid kraavi suured poisid. Tore, et midagi hullemat ei olnud. 

Kell kaksteist päeval tuli kodus vool tagasi, teatas Mehe telefon. Sobis. 

Pärast töö- ja koolipäeva tundsime rõõmu kempsus veetõmbamisest ja kätepesemisest ja millest veel... kell seitse õhtul käis jälle klõmm. Pimedus. Põhjalik pimedus. 

Helistasin riketesse, sealt öeldi, et oioioi, teil seal on kõrgepingeliiniga midagi, 1200 klienti on ilma vooluta, me ei saa midagi lubada... Väga lahke ja osavõtlik daam sattus telefoni otsa.

Sättisime paika kõik võimalikud ja võimatud küünlad. Koristasin ära elutoa lauakese, et sinna küünlajala saaks panna, naisisiksus soovib ju rahuldada oma kudumisvajadust... Võtsin lauakese ääres kiiktoolis platsi, poolik sokk käes... läks valgeks. 

Elektrikatkestuste seadus toimib ilmselgelt umbes nagu koduperenaiste vihmanõidus, et vihma hakkab sadama kohe, kui viimane pesutükk nöörile jõuab... Elekter tuleb tagasi niipea, kui kõik küünlad paika saavad. 

Vähemalt sai laud lagedaks. 

1 comment:

  1. Meil Mulgimaa põhjapiiril juhtus eile õhtul täpselt samuti, kui kõik toad alternatiivselt valgustatud said, tuli elekter tagasi :D

    ReplyDelete