Wednesday, December 8, 2021

Abi vaja

Head inimesed, aidake!

Nimelt on meid kohevarsti tabamas vajadus teha jõulukinke. Kingid ei ole jõulude eesmärk, aga... lastel on ikka ju tore, kui midagi saab. 

Mida taevapärast kingitakse suurtele poistele?

Peotäis kaubanduskeskuse (kus on hulk arvutipoode) kinkekaarte, jah, hea mõte. Aga veel?

Pealegi oleks tore kuuse alla ka mingeid avatavaid pakke panna... 

Mängupoodi me rüüstame kindlasti, raamatupoest ma ühe väiksemapoisiraamatu (sest laps soovis) juba ostsin, äkki leiab midagi sõjaajaloo- või sporditeemalist veel. 

Jõusaali mitmekorrapilet Legolasel on ja Jõugu Juht pole kindel, kas ta sellest hoolib... 

Küll oli lihtne, kui nad olid pisikesed!

11 comments:

  1. Minul on kaks teismelist ja õnneks avaldasid nad sel aastal mingeid konkreetseid soove. Üks soovis oma tuppa seinakella - leidsin AHHAA teaduspoest sellise, millel tavaliste numbrite asemel on matemaatilised tehted (nt kell 4 on kaks ruudus ja kell 5 on ruutjuur 25st jne). Tundub tore ja täitsa originaalne ka. Teine laps soovib kott-tooli, et kui sõbrad külas, siis on alati istekohtadega kehvasti ja seda saab lihtsa vaevaga panna, kuhu vaja. Seda veel otsin, hinnad ja omadused on neil toolidel seinast seina.

    ReplyDelete
  2. Oh kui hea teema! Mu ristilapse venna on 10 ja ma alati vaevlen kingiteemas.
    Õnneks on kutt avastanud nùüd Potteri ja kinkisin sünnipäevaks suure pusle. See väga meeldis. Eelmistel aastatel olid legod teemaks. Sünnipäevadega veel saab hakkama, aga jõulud oeh. Neid on neli peres ja kõigile midagi sobivat korraga leida, on paras peavalu.

    ReplyDelete
  3. Meil kodus 12a noormees, 14a ja 10a neiud ning kohe 3ne tirts. Eelmine aasta sai suuretele kolme peale Kolme põrsakese teaduskasti. See pakkus päris palju tegemist. See aasta soovisid nad lauamängu Pandemic. Lisaks saavad veel mõned lauamängud, mida saab nii üksi kui kambaga mängida. Aga see on tõesti igal aastal keerulisem, mida kinkida. Jõudu nuputamisel.

    ReplyDelete
  4. Tean, mida tunned...soovitada ei oska midagi...sest mina olen kinkinud emotsioone (erinevad jalkamängude piletid, finantseerinud "kiiksuga" talvesaapad, eelmine talv sai uue voodi).

    ReplyDelete
  5. Meie 15 aastane poiss-isik saab lego(endiselt naudib seda kokkupanemise nokitemist), koomiksiseeria, mille ise tellis. Ja kõrvaklapid, kuna jala käies ja muidu ka muusika kogu aeg kõrvas ning vanad on juba väga päevi näinud.

    ReplyDelete
  6. Näiteks kaks piletit mõnda toredasse kohta (stiilis Aura, Ahhaa vms), et saaks enda valitud ajal koos sõbraga minna. Kinkekaardi vormis või mingil moel vormistatud nö. vautšerina, kus on siis kirjas, mille eest ja mis tingimustel vanemad kohustuvad tasuma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aya, meil on lapsed 12, 15 ja 16 ja vaktsineerimata, neist kahe puhul pole praegused vaktsiinid kindlasti mõeldavad... Muidu on see jah mõte, kui testivõimalus tagasi tuleb, siis kasutame seda kindlasti, sünnipäevad ka tulemas.

      Delete
    2. Mis mõttes "testivõimalus tagasi"? Praegu kehtivate piirangute kohaselt saavad noored 12 aastat 3 kuud - 17 kenasti seal, kus passi küsitakse, osaleda osaleda testitulemusega, sh Auras või Ahhaas.
      https://www.kriis.ee/kriisi-juhtimine-kusimused-ja-vastused/kriisi-juhtimine/hetkel-kehtivad-piirangud#toend-12-17

      Delete
    3. Kylli, mõned paigad on öelnud, et ikkagi ei saa. Lumepark näiteks seda võimalust enda kodulehel ei maini ja jõusaalidel on ka erinev poliitika - Legolase eelistatud kohas ei nõuta 15-aastaselt õpilaselt midagi, Jõugu Juht tahab minna koos klassivennaga paika, kuhu lastakse ainult vaktsineerituid...
      Aura ja Ahhaa meie poisse nii väga ei köida, ma pole nende võimalusi nii hoolega uurinudki, plaanisin kinkekaarte osta kohtadesse, mis, nagu kodulehtedel väidetakse, nõuavad kindlasti koroonapassi.

      Delete
  7. Minu 16 soovis endale jõuluks kella. Vähemalt mingis ringkonnas on popiks saanud ajanäitajad, mis pole arvutid(loe spordikellad), vaid sellised, nagu kell vanasti oli, lihtsalt ajanäitaja. Äkki on abiks. Või siis, kui spordikella vajadus, siis neid saab ka juba alla 50 euro kätte ja on täitsa asjalikud.

    ReplyDelete
  8. Võibolla ei ole üldse abiks aga mu 17-aastane, kuigi midagi ei tahtnud, avaldas pärast minupoolset tõdemust, et kingi saab nagunii, lihtsalt on võimalik ka valida, andis teada, et paluks üks hea kokaraamat. Olgu... aga milline on hea? Auguste Escoffier 1907 üllitatud piibel, selgus. Nojah, mu nägu venis pikaks aga veidi selgitab asjaolu, et töötab teine suviti ja veidi kooli kõrvalt meil Fellinis kokana. Aga võibolla sellises vanuses oleks mõni mainitust lihtsam (mille ka mina valinud oleks) hea kink?

    ReplyDelete