Üks võimalus on olukord lahendada nii:
- tee valmis neljakordne kogus tainast Sulle meeldiva retsepti järgi.
- lase sellel tavalisel kombel kerkida.
- kui tainas on kerkinud, jaga see neljaks klimbiks ja paiguta iga klimp eraldi sügavkülmakotti (tegelikult kõlbab tavaline õhuke kilekott ka, vähemalt nähtavalt ei juhtu midagi).
- jäta kottidesse natuke kerkimisruumi, enne kui need pealt kinni seod.
- vaata, et tainas oleks kotis võimalikult sileda pätsina.
- pane kotid tainaga sügavkülma, aga jäta kerkimiruumi! Kui Su sügavkülmik ei ole just väga äkilise loomuga, kerkib tainas ka külmas natuke aega edasi.
- kui soovid hommikul saiakesi küpsetada, võta üks kott õhtul välja, eemalda taina ümbert kott - sellepärast peab olema siledalt, et kott tainavoltidesse sisse ei külmuks - ja pane tainaklimp suuremasse kaussi sulama. On täiesti võimalik, et sulamise käigus kerkib tainas veel. Mina sulatasin toatemperatuuril ja tainaga ei juhtunud midagi halba. Sulamisaeg võiks olla 6-8 tundi, nii igaks juhuks. Kärbeste ja muude elukate vastu kata kauss sulava tainaga köögirätikuga, nii nagu seda värskegi taina puhul teed.
- küpseta täiesti tavalisel viisil.
No comments:
Post a Comment