Sunday, December 4, 2011

Kena kooslus

Teiseks advendiks tegin parti apelsinikastmes. Õnnetuseks ei kirjeldanud kokaraamat, mida sellele juurde serveerida. Guugeldasin. Chefkochi foorumist leidsin hulgaliselt soovitusi, ise keetsin pardi juurde sügavkülmaherneid ja tegin pähklikartuleid. Hernestega on lihtne, vajalik hulk herneid potti, vesi peale ja pliidile.

Pähklikartulid käivad nii:

Koori ja tükelda umbes sentimeetri-poolteisese küljepikkusega kuubikuteks nii palju kartuleid, kui arvad vaja minevat. Pane kartulikuubikud suurde potti, kus keeb paarisentimeetrine veekiht. Lisa üks puljongikuubik ja natuke vett. Lase kartulitel keeda umbes kümme minutit, vaata, et liiga pudiks ei keeks. Kurna, auruta. Purusta peotäis pähkleid või mandleid, sega kartulitega, lisa paar supilusikatäit võid ja prae samas potis natuke aega.

Sobis hästi.

Ülejäänud pardikorjuse ilmselt puhastan lihast, mida soojendan paari päeva pärast koos Vanaema tehtud hapukapsaga. Ülearusest nahast keetsin puljongi, loodan seda mingil päeval kasutada idamaise pardisupi tarbeks - kusagil nagu oli mingi selline retsept.

No comments:

Post a Comment