Friday, December 9, 2011

Vorstikeerud

Kõigepealt osta pakk või mitu peenemat sorti toorvorste, natuke viilutatud toorsuitsupeekonit ja karp rosmariinioksi. Rosmariini võib muidugi ka põõsast kaksata, kui Sul juhtub elus rosmariinipõõsas olema. Rosmariini võib ka ära jätta, kui Sa juhtumisi üldse rosmariini ei armasta.



Pane ahi sooja, kahesajast kraadist jätkub. Lõika vorstid kahekaupa lahti ja keeruta iga paari ühenduskohalt keerd välja, nii et saaksid vorstisisu ühtlaselt ära jagada. Tekivad pikemad lõdvavõitu vorstid. Lõika peekonil kamar ära. Keera iga vorst koos peekoniviiluga rulli ja suska rullist rosmariinioks risti läbi. Võib-olla pead rosmariinioksa viltu ära lõikama, et ots teravam oleks. Kui otsustad rosmariinist loobuda, siis kasuta kokteilitikke, vorstid ei taha iseenesest rullis seista. Pane ahjuvormi põhja natuke õli ja lao vorstikeerud sinna.



Küpseta, kuni vorstid on küpsed. Juurde sobib keedetud ja tambitud kaalika-porgandipuder sinepiga.

Retsepti idee on pärit ajakirja "Good Food" viimasest numbrist.

No comments:

Post a Comment