Friday, January 20, 2012

Rüütlikostüümid lastele




Jõugu Juhil tuleb sünnipäev. Ega iga päev ei saa üks noor mees seitsmeaastaseks. Selle puhul peame rüütlipidu ja muidugi on tarvis kohaseid rõivaid. Kuna ma kostüümilaenutustest midagi ei tea ja kostüümide ostmine oleks veel hullem, tegin midagi ise.



Kiivri materjaliks on hall voodrisiid, lõige - laiem versioon keskmisest nn. tuukrimütsist. Pildil on kiivrid õmblust mööda kokku pandud.



Keebi materjaliks on tumesinine voodrisiid. Lõiget pole. Panin igale poisile kanga õlgadele ja lõikasin alt enam-vähem parajaks. Ülemisse serva laiem palistus, pael läbi, valmis.



Tuunikad on tehtud vanast voodilinast. Ausalt. Kandiline tükk, servad ära palistatud, käeaugud enam-vähem õigeks, kaelaauk keskele. Vapiloom rinna peal tekkis google piltide ja veekindla markeri abiga, ehk: guugeldasin "eagle (lion, dragon) coat of arms medieval", valisime sobiva pildi välja, salvestasime, Mees töötles natuke Paintiga, kui vaja - et oleks õiges mõõdus ja mustvalgena printides normaalne jääks -, printisime. Siis pistsin pildi tuunika rinnaesise alla ja hakkasin markeriga joonistama, põhijooned kumasid piisavalt läbi.



Põhimõtteliselt oleks vaja ka mõõgavöösid, aga korralik püksirihm on olemas ainult Jõugu Juhil, nii et selle asja kallal tuleb veel mõtiskleda. Mõõgad ja kilbid tulevad papist, sest pappmõõgaga veheldes ei saa oluliselt haiget, plastmassmõõgaga meiepere kogemuse järgi saab. Samuti vajavad õilsad rüütlid ja nende külalised hobuseid. Meil on hulk ümarliiste juba ootamas ja Säästumarketist pätsasime pappkaste. Hakkan nüüd hobusepäid maalima.



Peo temaatilised tegevused saavad olema: kilbikaunistamine, lohetapmine (iga rüütel ratsutab paberist ja õhupallidest meisterdatud lohe poole ja püüab teda grillvarras-piigiga tabada), kaminas vorstide grillimine ja tordikindluse söömine.

No comments:

Post a Comment