Saturday, September 15, 2012

Kaks nädalat

Kaks nädalat oleme elanud uue PLNi järgi. Unistaja on käinud kaks korda viis päeva jutti lasteaias, kus sel aastal on palju pisikesi (Unistaja käib pererühmas) ja Jõugu Juht on käinud päevakoolis, kus iga päev on 5 tundi. Lisaks oli sel nädalal koosolek kummaski asutuses, see tegi päevad pikemaks.

Tulemus: kooli lastevanemate koosolekult tulles leidsime Vanaema ja Vanaisa juurest hoiult kibedasti nutvad poisid ja vihased vanavanemad (kõik kolm olid keelamist ignoreerides järjekindlalt pahandust teinud), täna ei teadnud Unistaja enam aastaaegu ja Jõugu Juhi lugemisoskus on teinud korraliku kaugushüppe ... tagasi. Minul on kolmandat päeva tuim peavalu. Ainult Mees ja Lillebror tunnevad ennast hästi.

Väsimus. Kogemustega koolilaste-ema, sõber Ritsik ütles, et kooli algus väsitabki, aga et see nii hullusti mõjuks, poleks osanud arvata. Ma ei usu, et taandareng poiste oskustes oleks kooli või lasteaia süü, olen kuulnud, et õpetajad annavad lisategevust kõigile, kel igav hakkab. Me oleme lihtsalt väsinud.

Kui asi ei parane, hakkan Jõugu Juhile tegema üksikuid puudumise-päevi, kui mul vaba päev juhtub olema. Ta loeb, kirjutab ja arvutab hetkel niikuinii paremini, kui esimese klassi laps esimesel koolikuul ilmtingimata peaks.

No comments:

Post a Comment