Sunday, December 30, 2012

Punakapsas

Lapsena armastasin hirmsasti marineeritud punakapsast. See, mida täna tegin, ei ole kindlasti sama asi, aga sai üllatavalt sooja vastuvõtu osaliseks. Retsept on mugandatud viimasest "Good Food"'ist.

Vaja läheb: 1 umbes kilone pea punakapsast - lõika peeneks; 2 sibulat - haki; 2 apelsini mahl; 200 g suhkrut, 100 ml veiniäädikat ja pool teelusikatäit piparkoogimaitseainet. Pane kõik ühte suurde potti ja hauta kaane all umbes tund aega, vahepeal sega ja katsu, kas kapsas on pehme. Kui maitse tundub igav, võib pärast lisada veel supilusikatäie või kaks tavalist äädikat. Originaalretsept nõudis mandariine, 200 ml veiniäädikat ja suures koguses nelki. Mandariine ja nii palju veiniäädikat mul polnud, nelk ei meeldi. Kõik mehed arvasid, et võiks teine kordki teha. Nii valmistatud punakapsas peaks sündima süüa soojalt ja külmalt. Väga tore, sest teda saab palju ja vähemalt meie pere korraga kõike ära süüa ei jõua. Pressin purki ja purgiga külma, saab salatiks.

No comments:

Post a Comment