Saturday, March 16, 2013

Kuhu küll kõik püksid jäid?

Kuhu küll kõik püksid jäid?
Mis neist on saanud?
Kuhu küll kõik püksid jäid?
Lühikesteks lõigat' kõik.
Kust poest küll uusi saaks?
Kust poest küll uusi saaks?

Jõugu Juht kasvab viimasel ajal nagu umbrohi. Unistaja on veel eas, kus suur osa mängust käib põrandal roomates, seega kahaneb pikkade pükste kuhi ja suureneb lühikeste suvepükste hulk. Lillebrorile hakkavad praegused püksid kukekateks jääma, aga järgmist suurust pole suurtelt vendadelt palju järele jäänud. Dresse ja paigatud pükse meie majas ei kanta muidu kui mullatööde ajal - kool-linn-lasteaed ei ole mullatööde tegemise kohad.

Möödunudsuvise puhkuse käigus tormasin ma kompulsiivselt mööda lasteriiete allahindlusi ja ostsin kokku pükse. Rahulikke, tumedaid, sirge lõikega teksapükse ilma kaunistuste, tikandite, lisataskute ja põlveõmblusteta (need muide kipuvad püksipõlvede purunemist kiirendama). Koju saabusime vististi kümne uue püksipaariga. Lugu on nimelt nii, et Eesti poodidest pole mina veel mõistliku hinna ja normaalse välimusega uusi pükse leidnud; kasutatud riiete hulgas ei ole samuti pükse, mis sobiksid viie- kuni üheksa-aastastele poistele. Need lihtsalt kantakse ribadeks. Ainult Rimi allahindlustel on pükste hinna ja välimuse suhe olnud mõistlik, aga ilusad püksid on sealtki kadunud. Võib-olla olen ma imelik, aga mulle ei sobi maksta kehva kvaliteediga ja üledisainitud riidehilbu eest, mis sageli näeb välja nagu midagi "kaltsupoe" tasuta asjade kastist, 20-30 eurot, eriti teades, et suurem osa sellest läheb vahendajate taskusse.

Selleaastane puhkusereis meid arvatavasti minu lemmikmaa lemmikpoodidesse ei vii, tõenäoliselt jääme kodule lähemale. Pealegi kasvab Jõugu Juht oma praegustest pükstest välja enne, kui üldse mingi võimaluski tekiks talle välismaalt riideid tuua. Ei saa ju loota ka erakordselt sooja maikuu peale. Üks võimalus oleks, et õmblen talle mõned paarid pükse ise - vajalikud oskused ja tehnika (80 aastat vana "Singer", kõige kindlam teksaõmblemise-õmblusmasin) on olemas, aga ma kohe üldse ei armasta õmblemist. Teine võimalus oleks leida mõistliku hinnaga ja kena välimusega püksid poest. Kas keegi Truudest Blogilugejatest teab, kus Eestis müüakse poistele klassikalise lõikega teksapükse, millel ei oleks tikandeid, ülearuseid õmblusi, ülearuseid taskuid ja mis maksaksid vähem kui 15 eurot paar? Või on see päris lootusetu soov?

5 comments:

  1. Prisma beebiriiete (või olid see väikelaste siserõivad?) vahes olid kirjeldusele vastavad püksid, hind vist 15,95.

    ReplyDelete
  2. Hmm, suurus 128 beebiriiete hulgas? :D Pisikestele võib tõesti ka normaalseid pükse leida, paraku pole meil majas enam ühtegi allameetrimeest.

    ReplyDelete
  3. Siit üks link kus palju teksaseid ja mõned odava hinnaga. Tegu UK väga tuntud ja populaarse firmaga NEXT mis teeb kvaliteetseid lasteriideid.
    http://search.nextdirect.com/search?x=1&w=*&af=gatt2%3A3+gatt2%3A7+cat%3A433&nxti=0&nxtv=000&lang=en&country=ee&curr=EUR&isort=bst&cnt=72

    Eestisse tellimis kulusid EI OLE :)
    Võib olla leiad siit poistele sobivad püksid.

    Tervitades üks su lugejatest :)

    ReplyDelete
  4. Jaa, R, justnimelt 128 seal väikelaste vahes oligi! Suurim number omasuguste hulgas, mingi nädal-paar tagasi küll :)

    ReplyDelete
  5. Uskumatu! Eks ma siis edaspidi vaatan sinna ka.

    ReplyDelete