Sunday, March 29, 2015

See nädal

Ma siin kudusin väheke. Kangastelgedel.

Värvid on natuke moonutatud, ei valgus ega pildistamise aparaat polnud optimaalsed - aga kellel huvi on, see saab ju päriselus asja uurida.

Lapsed on kudumise juures üpris usinad abilised, see on tore.

Mees sai üle hulga aja palka, ja siis kohe palju. Eks need projektitööd on sellised ... ebaregulaarse sissetulekuga. Tõsi, vahepeal oli tekkinud rahaline vaakum, mis vajas otsemaid täitmist, aga õnn ja rõõm on, et nüüd said venimajäänud arved makstud ja tulevaks kuuks (sest kes teab, millal talle praeguse lepingulise töö eest makstakse) on väike vajalik puhversumma olemas.

Jõugu Juhil on mure, sest lugemispäevik sai täis. Vist oleks asjakohane Õpetaja Õunapuuhaldjalt küsida, kas võtame uue päeviku. Äkki nüüd suure poisi moodi, ilma kohustuslik pildijoonistamiseta - sest koduõppelapse vabalugemist võiks ka kuidagi dokumenteerida, eks ole.

Unistaja on olnud üsna tublikene ja rahulolev, aga omandades järjest õigekirjareegleid, kipub ta neid valedes kohtades rakendama. Varem kirjutas ta instinktiivselt veatult, nüüd reguleerib üle. Usun, et siin on analoogia agrammatismidega kõnes, vast läheb üle.

Lillebroriga libisesime "Jassi passis" sundusliku sala-s*ksuaalkasvatuse peatükist lihtsalt sujuvalt üle. Lillebror ei märganud, et üks peatükk jäi lugemata, ja mina mõtlesin, et nii ongi hea. Jumal tänatud. Kuueaastased on igasuguste issiseemnete teema jaoks küll liiga väikesed (kui ise ei küsi, Lillebror pole seni küsinud, kuidas laps kõhtu saab).

Kured pole veel saabunud, tähendab, kevad ametlikult käes ei ole. Küll aga on kevad kassidel, punane (teadmata sissekirjutusega, aga talle meeldib meil) kõuts Findus käib ja märgistab kõike, mis hetkekski paigal seisab, ja mustal Mimil oli ühel varahommikul tuppa tulles meile senitundmatu sõber kaasas. Sõber saabus märkimisväärse enesekindlusega juba poolele teele toidukausini, siis heitis mulle oma ilusast hallist njaust õudust täis pilgu ja kadus nagu tuhajutt tuldud teed.

Koduõppe tarbeks kasutame niisugust paika. JJ pidi loodusõpetuses tegema klassiruumi plaani, aga kuna klassiruumi meil käepärast pole, relvastus ta pliiatsi, paberi ja mõõdulindiga ning kaardistas natuke mööblit tubades. Et asi lõbusam oleks, tegi Mees talle sinna Floorplannerisse konto, millega saab ise teha ja salvestada ühe maja (korruse) projekti. Unistaja tahtis kohe ka, nüüd planeeritakse "oma tulevasi maju". JJ majas on vannituba elutoa kõrval, aga Unistajal on paigas voodi ja mootorratas. Igatahes parem mäng kui mingeid tulnukaid tappa.

Hiiglaslikust Hispaania köögi kokaraamatust avastasin suurepäraste hommikusaiade retsepti, mida me nüüd oleme korduvalt söönud. Mina kasutan küll searasva asemel võid, sest searasv, noh ... pole nagu harjumust sellega süüa teha. Pealegi on meil või kodus alati olemas. Öö otsa kerkimine teeb nad vapustavalt kohevaks ja mõnusaks, peaks tegelikult kaneelisaiadega ka proovima, mis juhtub, kui nad õhtul küpsetamisvalmis teha ja ööseks külma praeahju jätta, äkki saab samuti kohev ja hea.

No comments:

Post a Comment