Monday, March 2, 2015

Vahel piilub kapist sala-perfektsionist

Või kust iganes. Sisemiseks perfektsionistiks ma seda nimetada ei saa, sest enamasti ei löö ta ei tantsu ega minesta kuskil kuklasagarates. On kapis nagu Leopoldi-saate anekdoodirääkija.

Need on need hetked, mil tahaks kõike ja korraga.

Teha korraliku, läbimõeldud, säästliku toiduplaani mitme nädala peale ja sellest ka kinni pidada.

Korraldada Lillebrorile Ägeda Sünnipäevapeo.

Koristada elamise läikimiseni puhtaks, aknad ja põrandad ja puha.

Koduõppida kogu kambaga hoolega ja korralikult.

Saada Otsekohe! valmis haapsalu sall, mis tuleks tõesti sel nädalal ära sallisaajale Kaugele Maale ära saata.

Pookida endale külge paar head harjumust, nagu näiteks kindla päevaplaani järgi elamine ja igapäevane köögikasimine.

Alustada suure vuhinaga aiatöid, majaesist parki saab juba riisuda küll.

Koristada korralikult ära kantselei-nimeline kolikamber (SellestKesSiinMajasEnnemElas oli ukse peale jäänud silt "Kantselei" - no las ta siis olla kantselei edasi).

Teha veel mitmesuguseid asju, mida ma olen alati tahtnud teha, näiteks sorteerida ära lemmikretseptid ja tekitada mingid scrapbookid perepiltidega.

Kui ma seda nimekirja vaatan, tekib masendus ja jõuetustunne, sest mind on ainult üks ja ööpäevas liiga vähe tunde, pealegi on jõuvarud piiratud.

Siis on tore tunne avastada, et salajasel perfektsionistil on ka kaasapandud pidurdussüsteem, mida on päris lihtne tööle panna, tuleb seda ainult iseendale piisavalt konkreetselt öelda. Näiteks, et ma ei mõtle sellele praegu, ma mõtlen sellele homme (oli see Scarlett O'Hara, mis ta oli, aga see oli tal küll üks hea mõte). Või lihtsalt: STOPP!

Õiges järjekorras, palun. Haapsalu salliga on kiire. Kuna Jõugu Juht läheb tuleval nädalal inglise keelt vastama, on sellega ka kiire. Enne Sünnipäeva tuleb niiehknii koristada, Mees aitab. Peo Asjus saab üht-teist delegeerida atsakale vanemale vennale, kes võiks suuta kampa kolme- kuni kuueaastaseid natuke suunata, peamiselt mängivad nad niiehknii tagaajamist.Õues on praegu paha ilm ja lehed ei jookse pargist ära. Pool kantseleid sain tegelikult enne haigeksjäämist tehtud ja koristamise peamine eesmärk - et sealt läbi mahuks liikuma - on saavutatud. Head harjumused, palun, üks korraga, ja menüü on neljaks päevaks juba tehtud, poes käidud ja puha. Pärast Pidu me vaatame, mis üle jääb, ja siis teen uue menüü. Lisaks inglise keelele koduõpime üht-teist ikka rutiinsel kombel edasi, nii et pole hullu sellega ka.

Kohe palju kergem sai. Ma hakkan nüüd kuduma, äkki saan homme lõunaks valmis, pesemine ja pingutamine võiks kähku minna. Armas Inglise Keele Õpetaja saatis JJ-le mõned kontrolltööd harjutamiseks, homme tegeleb noormees nendega. Küll laabub.

3 comments:

  1. See piilumine on positiivne ka - see näitab selgelt seda, et haigused on nii palju taandunud ja teotahe virgunud :)

    ReplyDelete
  2. Jah, muidugi. Ainult et ta piilub seda usinamalt, mida kauem on haigusest tingitud molutamine kestnud, ja tal on kaasas semu Süütunne - terve nädala jagu kodukaunistamist ja koduõppimist on vahelt puudu, nii ei või!

    ReplyDelete