Sunday, November 8, 2015

Novembrine

Sel nädalal elasime peamiselt reedeks planeeritud vastamaskäimise tähe all. Muudkui kordasime ja tuletasime meelde.

Vastamise tulemused olid lootuspärased - JJ-l nii loodusõpetuses, eesti keeles kui kunstis puhas viieseis, matemaatikas oli ta juba varem Õpetaja poolt kojusaadetud kontrolltööd "viite" peale ära teinud. Unistajal jällegi matemaatikas ja eesti keeles üsna selge neljaseis, kunsti eest pandi ikka "viisi" kah. On kord juba nii, et Unistaja ei saa alati Õpetajaga samale lainele, jookseb ühe või teise ootamatu küsimuse peale kokku ja miks laps peaks eesti tähestiku täishäälikute arvu teadma, sellest mina aru ei saa ... kuigi ta võiks, jah, suuta selle lihtsa loendamise abil välja mõelda. Ma olen seda vist juba korra maininud, et Unistaja kirjutas instinktiivselt õigesti, kuni keegi talle õigekirjareegleid tutvustas. Sealtmaalt püüab ta kirjutada reeglite järgi ja sellest ei tule paraku suurt midagi välja. Nii et õigekirjareegleid me temaga peaaegu ei õpi, aga riiklik õppekava paraku nõuab, et õpetatagu ...

Järgmine vastamine JJ-l tuleb kuu lõpus, kas Unistajal ka, pean veel kokku leppima.

Lillebrori eelkoolimurele oli tegelikult üks väga lihtne lahendus - me oleme kristlik pere. Järelikult tuleb tundi segava tütarlapse eest palvetada. Palvest ei juhtu mitte midagi halba, aga head võib juhtuda lõputult.

Dresdeni koduperenaise eeskujul võtsin ette kõigi kappide ja pudipadikuhjade läbisorteerimise ja tarbetute asjade äraviskamise. Sobivat aega on selleks küll vaid kahel päeval nädalas, aga ma tunnen ennast siiski äärmiselt edukana, köök pole ammu nii korras olnud. Uuel nädalal loodan liikuda edasi vannituppa.

Isadepäeva puhul käisime Vanaisale torti viimas. Kodus pakuti õhtusöögiks vaat seda seapraadi (viigimarjad asendatud kuivatatud datlitega, sest viigimarju mul lihtsalt polnud) ja kohupiima-õunakooki. Sobis.

Pudipadi äraviskamise kompensatsiooniks ostsin ühe maailma poliitilist kaarti kujutava pusle. Meil on nüüd õhtuti tegemist. :)

Veel sain valmis Weasley kampsuni JJ-le. Järgmine suurem kuduprojekt saab olema tumesinine palmikutega kampsun Unistajale, sest kaht Weasley kampsunit järjest ma kududa ei viitsi. Harry sai Weasley kampsuni kah alles 11-aastaselt.

No comments:

Post a Comment