Sunday, November 1, 2015

Võõruspidu ja köha

Unistaja minevapühapäevane köha sai perearstiõe poolt diagnoositud kui praegu liikvel oleva viiruse järelmõju, võis trenni minna küll. Treener oli teisel arvamusel ja saatis Unistaja pärast natukest jooksmist pingile istuma - Unistaja nägevat liiga haige välja. Nojah, jooksev astmaatik, kellel pealegi on köha, näeb ilmselt tõesti haige välja. Tänaseks on Unistaja köha kolinud üle minu juurde. Ei ole tore, aga parem ikka kui et laps haige oleks.

Pidasime Mehe sünnipäeva. Kuna ma tema soovitud kodukino osta ei oska ja vanaaegse Rolls-Royce'i jaoks raha ei jätku, sai ta minult kingiks hommikumantli, isikliku padja (ka tema on astmaatik ja vajab kõrgemat peaalust, seetõttu virutab ta sageli ära minu patju), sachertordi ja lasanje. Unistaja küsis lusikat noolides: "Miks on sahvertordi nimi sahvertort?" Nojah, sahvrit laps teab, Viini hotelle veel mitte.

Sõprade seltskonnas pidasime võõruspidu lastega (nagu Durrellil, võõruspidu loomadega). Traditsiooniliselt lasid lapsed tuled ära ja mingil hetkel pikutas keegi meie lastest traditsiooniliselt ka kellegi külas oleva tütarlapse seltsis voodis (Lillebror ja 4-aastane B. olid seekord kuningas ja kuninganna ja öö oli, noh). Neli aastat tagasi läksid meie vanemad poisid koos pastori sama vanade tütardega Jõugu juhi voodisse ja käskisid mul tule ära kustutada. November, tuleb tondijutte* rääkida, saate aru! Ja kolmekorruselise nari ülemine korrus on selleks muidugi parim koht üldse, vähemalt meie majas. Kuni lapsed tondijutte räägivad, saavad vanemad rahulikult kohvetada. :)

Unistaja käis koolis vastamas. Matemaatika on neli pluss-viis miinus, nagu peab. Eesti keelega aga tuleb uuesti minna, sest oma tavalisel moel jäi Unistaja ühe omaloomingut nõudva küsimuse juurde kinni ja aeg sai lihtsalt otsa ... Muidu oleks ta tõenäoliselt teadnud küll, mida Õpetaja küsida kavatses.

Kuna JJ ja Unistaja on palju trennis ja ringis ja eiteakus, olen neid sinna transportides tavaliselt Lillebrori Vanaema juurest kaasa võtnud ja teme seltsis poes käinud. Kärumehe rollis Lillebrori kohta võib öelda, et liigne agarus on ... Ju ta õpib. Täislastis ostukäru on muidugi raske ka, ja Lillebror on õbluke.

Avastasime, et film "Viplala" võiks olla vaatamisväärne. Tobe lugu, varsti lõpetatakse Linna kinodes selle näitamine ja meile ei sobi ükski hetkel tuvastatav seansiaeg. Ehk mõnes väikelinnas õnnestub?

______
*Lillebror just demonstreeris, tegi suured silmad ja ütles hirmsa häälega: "Siis tuleb zombi ja teeb sulle kalli-kalli!" ja patsutas mind põsele.

No comments:

Post a Comment