Monday, February 29, 2016

Harjutusi iseseisvaks eluks

Kõik meie lapsed teavad, kuidas üksi toimetulek käib. Tuleb teha sisseoste, pesta kõrvu ja luua soe suhe kellegagi, keda teised inimesed ei paista sallivat. Kuni Harry ja Marvin välja ei ilmu, on elu lihtne ja lõbus. Meie lapsed on ju näinud filmi "Üksinda kodus".

Täna oli olukord, kus mina olin tööl, suured poisid läksid ringi ja trenni, Mees viis Vanaema haiglasse Vanaisa* vaatama, aga Lillebrori polnud kuhugi panna. Lillebror saab kolme päeva pärast seitsmeaastaseks. Ta suhtus olukorrasse küll skeptiliselt, aga elektrooniline lapsehoidja vajutati tööle (sest üksimängimine on asi, mida Lillebror tõesti väga halvasti oskab) ja talle öeldi, umbes millal võiks täiskasvanud tagasi olla. Haiglast tulles leidsid Mees ja Vanaema eest rahuloleva Lillebrori, kes oli veetnud lõunatunni multikate seltsis ja imestas, kuidas see aeg nii ruttu läks. Harry ja Marvin ka ei käinud.

Samuti täna oli Unistaja kutsutud oma Parima Sõbra sünnipäevale. Sünnipäev pidi lõppema öövahetuses, mil meil kodus peaks ahjukütmine olema lõpusirgel. Ühtlasi toimus pidu eiteakus mingil uuel mängumaal. Nii. Meie tahame koju ahju kütma tulla. Vanaema on hädisevõitu. Pole teada, kas keegi sõber saab Unistajat vedada. Bussidega seiklemine on riskantne, sest vabandage, me ei tea Linna bussiliiklusest enam ammu mitte midagi. Järelikult tuleb maksta. Unistajale said antud instruktsioonid, Mees tellis takso. Unistaja jõudis märkimisväärse kiirusega Vanaema juurde ööbima ja kommenteeris, et taksojuht olevat olnud sõbralik. Eks me homme kuuleme sellest rohkem.

__________
* tänan küsimast, istub juba voodi serval, kõndima ei lubata. Eile nõudis, et täna toodagu talle ajaleht. Täna, et homme läheb tarvis nihkkaliibrit ja joonestusvahendeid. Oma tööelus on ta kliinikumile mitmesuguseid agregaate konstrueerinud (põhimõttel: keegi asjapulk käis välismaal, seal tehakse haiglas vaat nii - leiutage meile ka sellised vahendid!), ma ei saanudki aru, mida ta nüüd arendama tahab hakata. Ma loodan, et tegu ei ole Roosimemmeliku maailmaparandussooviga - Roosimemm on insuldist paranev jõuline ja tarmukas memm suurepärasest raamatust "Pahupidi puhkus", suudab kogu külaelu pea peale keerata.

No comments:

Post a Comment