Friday, March 18, 2016

Kuidas tänapäeval last kooli panna

Kui ARNO Lillebrorile kooli määras, ei osanud me selle asjaga suurt midagi pihta hakata. Sobib jah, aga kas me peaks veel midagi tegema ja kui, siis mida? Käisin kantseleist küsimas. Sealt õpetati.

Niisiis:

Kõigepealt tuleb ARNOsse sisse logida. Siis tuleb leida info kõnealuse lapse kohta. See osa on veel loogiline. Minule näitab tabelit - Jõugu Juht, kool seejasee, Unistaja, kool seejasee, Lillebror, kool seejasee. Vanemate laste puhul käis lapse koolipanek paberi abil. Lillebrori puhul pidin täitma avalduse ARNOs. Avaldus, kujutage ette, asus nupu all, mille peal oli vist kirjas "kooli vastuvõtu taotlus" või midagi sellist. Kui me ei oleks olnud rahul ARNO poolt määratud kooliga, oleks asi olnud keerulisem, aga kuna me olime - ja miks ei peaks olema? -, polnud vaja kooli nime muuta ega midagi. Klõps ja valmis.

Mulle küll meeldiks, kui seal ARNO tabelis oleks mingi üheti mõistetav õpetus, et kui te olete lapsele määratud kooliga rahul, siis valige vaat see asi, ja kui ei ole rahul, siis valige vaat too ... ja üldse arvestage sellega, et kui te elektroonilist avaldust ei tee, siis peab kooli sekretär või keegi muu asjapulk teile mõne nädala pärast helistama ja kontrollima, kas te olete olemas. Ausõna, kui ma poleks kantseleist küsimas käinud, siis oleks see elektrooniline avaldus meist tegemata jäänud - me oleme lihtsalt nii kehvad bürokraadid! Aga tänu kantseleitöötajate lahkusele on Lillebror nüüd koolis kirjas. Käisin täna sekretärilt küsimas, avaldus oli ära salvestunud ja puha ... ja hiljem sain ARNOlt kirja:
"Hea lapsevanem
Kool on Teie taotluse läbi vaadanud ja võtnud lapse kooli vastu. Täpsema info leiate e-keskkonnast ARNO.
Lugupidamisega
---
Arno"

Nii et kohe selline lugupidav ja viisakas süsteem on. Tervisekaardi või mis selle nimi ongi viime küll paberil, aga koolivalmiduskaarti Lillebror ei saagi. Õnneks ei esine tema alushariduses ka erilisi puudujääke, ma usun.

No comments:

Post a Comment