Thursday, March 3, 2016

Piimakatse number kaks. Võeh.

Meil on heade sõpradega vedanud. Mitte ainult sellepärast, et nad on kõik erakordselt toredad inimesed, vaid ka sellepärast, et nad teavad asju, mida meie ei tea. Üks sõber teab kõike piimast. :) Kuna minu otsingud Internetisügavustes pole vilja kandnud, tähendab, ma pole endiselt leidnud üht mõistlikku koondtabelit, kus oleks kirjas, kuidas selle laktoosi ja kaseiiniga erinevates piimatoodetes on, protsendid ja puha, pöördusin selle piimatarga sõbra poole. Tema ütles, et kirjandust toob ta mulle ka, aga proovigu ma esialgu, mis laktoosivaba piimaga juhtub.

Paar päeva panin laktoosivaba piima hommikukohvi peale. Enesetunne ei olnud väga hea, aga väga halb ka ei olnud. Laskis elada. Eile tegin värvikat köögiviljasuppi, sest Mees oli kuskilt hankinud ühe brokkoli. Juust oli laktoosivaba, piim oli laktoosivaba. Mina olen nüüd tervisevaba. Enesetunne on selline, et võiks maha heita ja surema hakata. Ma seda muidugi ei tee, on ju lootust, et paari päeva pärast olen jälle inimese moodi, aga arvatavasti ei ole küsimus ainult laktoosis. Järgmise katse teen näiteks mõne väga head sorti jäätisega, aga enne katsun enesetunde täiesti korda saada (= mõned päevad peab elu olema 100% piimavaba) ja jäätisesorti valin hoolega, et oleks ikka päris koorest tehtud.

Mis minust kurgisalatihooajal saab, ei kujuta ette. Õnneks kattub kurgisalatihooajaga tomatisalatihooaeg ja rohelisesalatihooaeg, ma siis söön neid ... kui vahepeal veel mingi talumatus välja ei löö. Kohupiimakooke pole mu pere kunagi oluliselt armastanud, hea seegi - aga pasha tegemine jääbki proovimata, kui just ei juhtu ime ja aasta-paar pärast kolmiknärviravi lõppu mu keha jälle kaseiini taluma ei hakka. Kes teab. Kusagilt lugesin artiklit, mis ütles, et kaseiin mõjutab ajus midagi ... ja noh, see närviravim mõjutab kah ajus midagi. Kes teab, kuidas see kõik omavahel kombineerub ja mis kogu selle jama pärispõhjus on.  Kuna paar piimavaba nädalat andsid tulemuseks suurepärase enesetunde, siis jätkan toitumisega katsetamist.

Küll oleks lihtne, kui inimese ihu toimikski nii, nagu suur hulk (eriti vanemaealisi) arste väidab, et võttes sisse ainet A tekib alati tulemus B, mis on kõigil täpselt ühesugune ...

No comments:

Post a Comment