Sunday, May 29, 2016

Pühapäevaselt

Kirikusse jõuame varem kui tavaliselt - kesse teab, mis teed nad jälle raataralli pärast kinni on pannud ... Rahvast on veel vähe, aga lapsed leiavad sõbrad üles. Lillebror tegutseb oma Sõbra Õega ja mingil hetkel tõstab selle lae alla või noh, nii kõrgele, kui vähegi suudab. Üks on seitsmene, kidur 22 kilo ja puruhaige südamega, teine varstiviiene, imearmas ja 15 kilo (ongi pöial-Liisi), aga mõlemal tundub olevat lõbus, Lillebror isegi ei hingelda pärast.

Kirikus on taas näha, kuidas Vaimu viljad (Gl 5:22) võib-olla mitte nii ilusaid inimesi väga ilusaks teevad.

Kuulda on aasiapärase välimusega ameerika misjonäri vägevat ooperilauljahäält. Ta on nii umbes teist korda Eestis või midagi sellist, aga laulab laulub praktiliselt aktsendivabalt kaasa - vaat see on tase.

Pärast tutvun ühe kohalikuma misjonäriga. Ta tundub väga tore inimene, misjonärid ju üldiselt ongi.

Kodus keeran kokku pitsatainast ja avastan, et raputan soola jamieoliveriliku randmenõksuga - nojah, pärmitainatoidud on meil hõredal ajal sageli laual, pole ime, et ma seda enam-vähem kinnisilmi oskan kokku keerata.

Ilm laseb vaarikaid rohida. Imeline.

Must Mimi saabub koju, kaasas hiir, kelle ta kohe ka sihipäraselt ära tarvitab. Siis tuleb Täitmatu Mimi tuppa krõbinaid norima. Pärast toob ta veel ühe hiire, võib-olla lastele mängimiseks, igatahes ajab Lillebror Mimi valvsa pilgu all natuke aega hiirt taga (ei katsu käega!).

Pitsakattesse nopin maitsetaimepeenralt ohtralt oreganot, tuntud ka pune nime all. See nimelt kasvab iseenesest ja laiutab hirmsal-vaimustaval kombel.

Kuna Nutellat ei ole ja sai on, keeran kokku vanillikreemi. Võtke purk magusat kondenspiima, mis teil eiteamiks juhtub kapis olema, lisage kolm munakollast ja kaks supilusikatäit maisitärklist. Keetke segades, kuni läheb paksuks. Võtke pliidilt, lisage vanillisuhkur. Jahutage, määrige saia peale. Saab hea.

On pitsa. On peaaegu et suvi. On paljajalu jooksmise võimalus (lastel, mulle ei meeldi). On palju sääski. On lootus õuna-, maasika- ja sõstrarohkele suvele.

Enne laste magamaajamist meenutame eelmist suve. Selles tantsiv ja laulev näitleja Bastian Kohn tegutseb Hamelni rotimuusikalis 27. juulil ja 3. ja 10. augustil. Kellel võimalik, soovitan minna vaatama just neil kordadel, ta tundub palju kergejalgsem rotipüüdja kui see, kes põhiliselt esineb (ja keda youtube'is näha saab).

No comments:

Post a Comment