Monday, December 5, 2016

5. detsember

Hommikul aknast välja vaadates paistab suur sula. Ootamatult on meile saabunud sügiskevad või kuidas seda asja nimetadagi.

Hommikusöögiks pakutakse putru maasika-toormoosiga. Siis me koduõpime ja mina panen kokku kolme roosa vaiba värvid. Kütame ahje, sest Majal on kombeks järskude temperatuurikõikumiste peale külmaks minna.

Lõunaks pakutakse praetud leiba, õhtusöögiks kõrvitsasuppi ja rabarberikooki (ma võtan oma PLNi teine sügavkülmik uueks aastaks tühjaks saada väga tõsiselt). Söömiste vahepeal loen Internetti läbi ja koon ja koon ja koon ... See praegune kangas on üks rist ja viletsus, lõimed katkevad ja tuleb asendada, ja siis ei tule sõlmitud kohad soast läbi ... Eriti kui on plaan kududa veel see vaip lõpuni ja siis hakata (sisesta siia sobiv tegevus, näiteks tegema süüa), on tunne, nagu oleksid tulnud pikalt reisilt, juba 20 või rohkem tundi teel, ja Valmierast Valgani on kogu aeg teeparandus. Uhhh!

Lapsed kraaklevad ja õpivad ja teevad mitmesuguseid asju, mida lapsed ikka teevad. Unistaja solvub, sest ta ei saa täna õhtul vaadata HP viiendat filmi. Lillebror on vahelduse mõttes peaaegu terve päeva hea laps. Jõugu Juht puistab pirne - räägime millegipärast Pythagorase teoreemist. Unistaja teeb määääh? Mina siis hakkan seletama, et Pythagoras oli ... Jõugu Juht hõikab vahele: "Vana-Kreeka jumal!" Ajalooga on meil esialgu natuke raskusi. Pärast räägime sõrmeluu murdnud BL-st, kes veel murtud sõrmega vapralt kitarritunnis käis. Märgin, et mulle üldiselt naiste kitarrimängimine ei meeldi (no ausalt, kitarr seostub mul üldse kantrimuusika ja gruupide ja muu sellise imelikuga, naiskitarristid on nii ... Forrest Gumpi sõbranna, noh), aga BL on igas olekus väga armas, ka kitarriga. Selle peale hõikab JJ, et on jah, ja punastab ise nagu päikeseloojang. Või siis nii ... Noh, tal on tütarlaste suhtes alati hea maitse olnud. Tõsisema plaanipidamiseni on, kui asjasse puutub BL, vähemalt seitse aastat aega, ma usun.

Õhtuse unejutu ("Vahid! Vahid!" - Pratchett) vahele helistab Vanaema ja ütleb, et tema on haige, homme ei maksa temaga samas toas olla. Nojah, eks poisid lähevad siis raamatukogusse õppima või midagi. Ei olnud väga põnev päev.

No comments:

Post a Comment