Tuesday, February 21, 2017

Võeh

Meie tänast elu kirjeldab kõige paremini Metro Luminali vana-vana laul. Sõnad kopeerisin siit, kuulamiseks kahjuks midagi ei leidnud.

EMA ON HAIGE JA KÕRVALTOAS LAMAB
POOLUNES RAADIOT KUULAB
ÜKSIKUID LAUSEID UUDISTEST TABAB
MUIDU VAID VAIKUS LUURAB

MINA EI MAGA VEEL KUIGI ON PIME
KEEGI EI SUNNI MIND VOODI
VANNITOAS HIRMUTAB TORUDE VILE
MIS ON NII KARJETE MOODI

VAIBAL KÜKITAN EHITAN LINNA
KUHU KORD LÄHEN ÄRA
AGA MA TEAN ET ELAMA SINNA
KAHJUKS ON MINNA VEEL VARA

EMA ON HAIGE JA MAGADA TAHAB
KORTERI KOHAL ON VARI
KÖÖGIS ON KÜLMUTUSKAPI PEAL RAHA
PÕRANDAL VEDELEB HARI




Ainult et isa oli veel haigem. Keegi oli pühapäeval kirikusse tulnud juba haigeks jäävana ja siis ... emmede listis käis kõhuviiruse ohvrite loendamine. Väljaspool listi pidi ka haigeid olema. Jäta või teinekord kesktalvel kirikusse minemata, aga kesse teab, millal need viirused täpselt murdma hakkavad, eks ole.


Mulle muidu ju meeldivad katastroofi- ja viiruseraamatud nagu Kingi "The Stand" ja Vagneri "Vongozero", aga seekord Mehe seltsis voodis oiates (teate, üksi on palju parem haige olla, saab lamada täpselt selles asendis, kuidas lihastel valus ei ole, kahekesi läheb kitsaks) tuli mõte, et alati ma samastan ennast nende raamatutegelastega, kes ellu jäävad - tõepoolest, mis sa ikka samastud kellegagi, kes kahekümnendal leheküljel ära sureb -, aga päriselus võib olukord olla ju ka vastupidine ...


Lapsed, Jumal tänatud, on piisavalt suured, et aru saada, kui neile öeldakse, ärge tulge lähemale, me oleme nakkavad, ja piisavalt suured, et ise külmkapist söök kätte saada ja toad soojaks kütta. Tänu Jumalale väikeste heategude eest.

3 comments:

  1. Täna loetud neljas blogist kolmes on teemaks kõhuviirus... loodetavasti ei nakka ta blogide kaudu. Tervisepisikuid teie perele - ja lohutuseks, et kui lihased valutavad, siis pole vahet, kas oled üksi või mitmekesi voodis. Mina ei tea, et siis üldse oleks sellist asendit, et nad ei valutaks.

    ReplyDelete
  2. Aitäh. Mul on eelmisest palavikuga haigusest kogemus, et üksi voodis on vahepeal isegi mugav.
    Praeguseks on selgunud, et minul oli õige kergelt läbipõetud kõhuviirust (et kõhuviirused mulle ei nakka, on endiselt mu identiteedi osa) vastu võtmas ka alaäge põskkoopapõletik, mis muidugi abijõude saades ägedaks pööras. Enam ei iivelda, aga pea lõhub valutada. Komme poes käies mütsi peas hoida on hea!

    ReplyDelete