Wednesday, July 19, 2017

Rindeteated

Katusetööde algus lükkus tänaseks, lootuses, et meie poolt välja valitud ilmateade räägib tõtt.

Eile õhtul oli selline tunne:

(pilt kusagilt Internetist ja vähemalt "Sõrmuste Isanda" austajad teavad, et nii ütles Theoden Kuning, kui algas üks filmi suuremaid lahinguid)

Täna hommikul polnud tunne palju parem. Isegi abivalmis kogudusevendade tulek ei parandanud tunnet, et tuleb midagi suurt ja hirmsat.

Mees lõhkus koos ühe abistajaga ühes Maja otsas, teised kaks abistajat lõhkusid teises otsas. Töömeetodid, muide, olid täiesti erinevad, aga lõpptulemus üsna sarnane.

Katuse anatoomiast: kõige peal oli sammal, siis eterniit, selle all Maja originaalkatus ehk saja-aastane laast. See tegi olukorra keeruliseks, sest laastukatuse roovitus on pärast laastude eemaldamist nagu siil ...

Kui ma kööki süüa tegema läksin, oli tööjärg just köögiakna kohal. On natuke nagu häiriv, kui katuselaastud aknast muudkui mööda lendasid. Lõunaks pakuti karjasepiruka moodi asja ja kohupiimakooki. Lõuna ajal käis siit üle ka kohaliku tähtsusega vihmasabin koos tugevamat sorti tuulega - see puhastas ka natuke katust.

Pärast lõunat arvasid mehed, et naisjõust võiks ka abi olla. Mõtlesin Lindale eesti rahvuseeposest ja tarisin eterniiditükke ja roovitust. (Lahke, leebe Lindakene /rabas rüppe roovilati,/ vinnas vaevaga virnadesse, / kuhjas käbedalt kuuri alla ...) Selg teeb nüüd naksti.

Õhtupoole tuli abiväge juurde, puhanud kätega. Kus siis hakkas töö lendama! meie koguduse juhatuse esimees tegeleb tööalaselt ehitusjärelevalvega, küllap ta teab, kuidas majad on kokku pandud ja kuskohast lahti saab võtta ...

Kui katusemeister vihmakaitset paigaldama saabub, oli ta natuke jahmunud. Majaesine oli ju laaste ja naelu täis, teda ei võinud sisse sõita lasta, aga sõitmist keelas mingi tolmune, punases maksikleidis* ilmutis. Kas lammutustööde puhuks tuleks kanda mingit muud värvi maksikleiti?

 Päris õhtuks oli tulemus selline:

Ja siis asus meister vihmakindlat katet paigaldama:

See, mis allesjäetud roovlattide vahelt paistab, on jah taevas, Maja katus on armsasti murtud lõikega.

Homme tuleb teine pool, oeh ...


______
*seenelkäimise-pükstel tuli nööp ära ja rohkem mul pükse ei ole, mille sisse ma mahuksin. Kodused riided on niiehknii vajadusel ka tolmulapi funktsioonis ja ühel hetkel jõuavad nad kõik kaltsukotti niikuinii ...





3 comments:

  1. Oh kui uhke! Asjad liiguvad kiiresti, väga lootusrikkad pildid.

    ReplyDelete
  2. Palju jõudu ja kuiva ilma!
    See eelviimane foto koos selle katusel oleva imetillukese töömehega andis mulle tõelise ülevaate kui suur te katus tegelikult on! Algul paistis katus nagu katus ikka.
    Uskumatu kui suure töö te juba nii lühikese ajaga olete jõudnud ära teha.

    ReplyDelete
  3. "Imetilluke töömees" on koguduse juhatuse esimees, umbes meeter üheksakümmend pikk ja õlajoonelt laiem kui paljud muud mehed. :P

    Meie Maja ongi üle mõistuse suur.

    ReplyDelete