Tuesday, October 3, 2017

Teisipäevane tusk

Hea: öökülma pole veel olnud. valge kass istub süles ja on nurrrrrrh! Õhtuseks näksiks pakutakse saia (jah, ma endiselt ei karda valget jahu) metsmaasikamoosiga.

Halb: väljas on kole külm. Kurk valutab ja jõudu on vähe. Skyscanneril ei ole koolivaheaja ajaks midagi piisavalt odavat pakkuda, aga rännuinstinkt kiusab ja oktoobrivaheaja puhul julgeks reisile minna*, siis vast ei külmu torud ära.

Inetu: mis paralleelreaalsuses ma elan, et EKRE minu meelest Eestimaa kristlaste ühendpartei ei ole? Ühtelugu ütleb see või teine, et EKRE on kristlik partei. No ei ole, kuidagimoodi ei ole. Pr Malle Pärn ja mõned muud kristlased seal on küll, aga ma pole esinumbrite hulgas ühtegi inimest tähele pannud, kelle elus Vaimu viljad avalikuks tuleksid - armastus, rõõm, rahu, pikk meel, lahkus, headus, ustavus... Ikka küüned enda poole ja saama peal väljas, nagu enamik karjääripoliitikuid olema kipuvad. Professor kandideeris viimati IRL nimekirjas, ja A., kes on Linnas üks minu jaoks väga vastuvõetav kandidaat - üks kõige lugupidamiseväärilisemaid mehi üleüldse, aus, tasane ja helde meelega -, kandideerib seekord üldse ühe valimisliidu nimekirjas, erakonnaväliselt. Üks toretuttav meie kogudusest on sotside nimekirjas ka, aga EKRE nimekirjas ei ole ühtegi mulle tuttavat kristlast - ja neid ma tunnen ikka päris palju. Saage ometi aru, et see K seal tähendab "konservatiivne", mitte "kristlik"! Ja konservatiivne ei ole automaatselt kristlik või vastupidi. Urr.

Sellele viimasele lõigule võiks küll Iibise kombel pealkirjaks panna: "Oma plokki kirjutan mis tahan!" Küll need EKRE omad ka vast ühel päeval meeleparandusele tulevad. Ma loodan.


________
*vajadusel saab pedagoogiline kaader koolivaheajal palgata puhkust võtta või mingeid paberitöid jms asju, millega muidu vaheaega sisustada, ette ja järgi ära teha, vaat kooli ajal, tunniplaaniga seotuna, oleks täiskoha puhul tõepoolest inetu mööda maailma ringi kolistada.


Edit hiljem: Tuleb välja, et EKRE sees ongi mingi kristlik eraklubi või midagi. Need minu tuttavad, kes EKREt toetavad, on küll jah ka kristlased. Mind tegelikult üldse ei huvitagi, mis neid selleks ajendab, meil pole ühtegi põhjust omavahel poliitikast rääkida. Aga kurjaks, oi, kui kurjaks teeb see seisukoht, et kristlane, järelikult EKRE pooldaja, või et EKREst, järelikult kristlane. See on umbes sama rumal, on mulle selgeks tehtud, et kui feminist, järelikulr rämedalt räuskav tädi, ja kui rämedalt räuskav tädi, järelikult feminist. Üks blogilugeja ja eraelus sõber ütles hiljuti, et tema olla kristlik feminist. Ma tean vähemalt ühte aeg-ajalt juhuslikult siia sattuvat lugejat, kes selle peale silmad pungi ajab ja natuke aega lõriseb - no jõudu! Aga mõnel asjal siin maailmas ongi musta ja valge vahel värvid ka, harjuge ära. Ja mõni asi on ühemõtteliselt hea või ühemõtteliselt halb. Seljavalu halb, soe ahi hea. Näiteks.

Rääkige parem, mida sügisesel koolivaheajal kuskil mitte väga kaugel (kuhu sinna ja tagasi minek viiele piisikese autoga üle 150 euro ei maksaks - Tallinn, Riia?) tubastes tingimustes teha saab. Loomaaed ja mereäär on toredad küll, aga juhul, kui sajab pussnuge ja pisikesi poisse, siis ei ole õues eriti lõbus olla.

2 comments:

  1. Meie koolidirektor on ka seda teemat puudutamnud: http://www.err.ee/618045/tarvo-siilaberg-rahvuslus-tigeda-voorusena

    ReplyDelete