Monday, December 18, 2017

Nõuküsimine

Potti ega panni, aitäh, vaja ei ole. Hoopis sallinõu on vaja. Milliseid salle kannavad teie teismelised poisid talveilma puhul? Jõugu Juhil on endiselt kaelussall, selline rahulikku tumesinist värvi ja tegelikult ei mõju üldse titekana, aga lõpuks on seegi ära veninud ja jopelõige on suhteliselt avatud kurgualusega, kael külmetab. Kõrge kraega kampsun ei ole lahendus, esiteks pole neid mõistliku hinna ja välimusega palju liikvel, kudumiseks pole mul aega ja asjassepuutuv noormees eelistab kampsuneid mitte kanda, kui vähegi võimalik, koolimajas olevat kampsuniga palav ja tänaval liigub ta nii kiire sammuga, et mina järele ei jõua, ilmselt on selle tempoga õueski piisavalt soe.

Tumedamat karva, rahulikus koes rõngassall? Ruuduline villane rätik, Metsiku lääne pangaröövlite moel nina ette tõmmatav? Pikk, lehviv, ümber kaela keeratav sall? Palun mõtteid!

6 comments:

  1. Minu teismeline kannab nii tumehalli rõngassalli kui ka pikka tumesinist salli (paksult ümber kaela kerituna) päris hea meelega. Rätikut ta vist ei kannaks :)

    ReplyDelete
  2. Mu väikevend, kes küll Jõugu Juhist terake vanem, kannab miskset rätikut, mida mu ema beduiinirätikuks nimetab. Noh selline suur nelinurkne asi, mille ta siis diagonaalipidi kokku voldib ja siis kuidagi ümber kaela sätib.

    ReplyDelete
  3. Ma seda beduiinirätikut mõtlesingi, meil kooli peal paar vanemat poissi käivad sellisega. Su vend on JJ-st kohe umbes kümme aastat vanem. :)

    Küllap ma küsin asjassepuutuva poisslapse enda käest ka, mida ta tahaks, aga ma ei oska hetkel veel õieti küsidagi. Ja rõngassalli kududa ei oska, õpetust?

    ReplyDelete
  4. Ma olen noortel täheldanud nii suuri rõngassalle, suuri nelinurkseid rätte (kolmnurgaks kokku keeratud ja ümber kaela) või siis pikem pikk tavaline sall palju kordi ümber kaela. Õnneks näib mulle, et viimastel aastatel soosib mood juba soojas püsimist ning pükste ja tenniste vahele jäävaid sinakaid pahkluid on aina vähem linnapildis näha... :)

    ReplyDelete
  5. Siinpool sood on kasutusel punane ruuduline poesall.

    ReplyDelete
  6. Kindlasti on teil sallimure juba selle aja peale lahenenud aga täienduseks ikka, et meie 3 suuremat poissisikut (13, 10 ja 7) kasutavad sallina puhve. Midagi paksemat nad vist välja ei kannataks, ma pole proovinud muud neile kaela määrida igaks juhuks. Kui natuke külmemate ilmadega juhtub seljas olema mingi fliis või kampsun kõrge kaelusega siis pole salli vajagi, päris külma ilmaga ma ikka suunan neile puhvid kah kaela. Seda suunamist peab üldse kogu aeg tegema, nad muidu käiks vist puhta poolpaljalt. Pisike poiss (2,5) piirdub linnaskäikudel, kui olemine peamiselt autos, kah kaupsunikaelusega, õues käib vendadelt päritud kalussalliga.
    :)

    ReplyDelete