Monday, February 5, 2018

Mida sa õigupoolest terve päeva teed?

Väga igav päev.

Telefon ei tahtnud hommikul piiksuda, Mehe oma õnneks piiksus. See on mu telefonil juba teine kord lühikese aja jooksul, kui ta ei taha mind äratada. Urr. Kohv, suured poisid üles, pliidi alla ja esiku raudahju tuli. Õues oli umbes miinus kümme. Siis läksid suuremad mehed ära, kassid tulid tuppa. Mäu.

Pidasin palvet, lugesin piiblit, tegin blogituuri. Kirjutasin. Mees helistas, et on ilusti Linnas. Kirjutasin edasi. Ajasin Lillebrori üles. Vaatasime erakordselt kunstipäraseid jäälilli lastetoa aknal. Lillebror sõi, tegi nõudepesumasina tühjaks. Tegin vannitoa ahju tule, riputasin öösel pesnud pesu. Istusin ja harutasin üht villast kampsunit villavaibakeste jaoks, Lillebror tegi koolitöid. Siis oli Lillebror arvutis. Sõime. Lillebror luges raamatut "Kasper ja viis tarka kassi", mina kudusin ühe punase vaibakese. Vedasime ahjupuid köögist kaminasaali. Lillebror tegi tule kaminasaali ahju. Tegin poenimekirja ja seemneinventuuri. Mees helistas, hakkas Linnast tulema. Keetsin kõrvitsasuppi, supi jaoks lõikasin lahti ühe Jõugu Juhi poolt eelmisel suvel kasvatatud kõrvitsatest. Oli pisike, aga ilus oranž ja maitses hästi. Õues vaheldus päikesepaiste lumesajuga.

Mees ja suuremad poisid saabusid. Kõlas KRÄUN puutoomise teemal. Viis minutit KRÄUNu ja kümme minutit puuvedamist. Puberteet, mis teha. Sõime. Magustoiduks küpsetasin apelsinitäidisega pärmitainarulli... kõrbes pisut pealt ära, ma kasutan endiselt vana praeahju, aga see on natuke ettearvamatu. Tehti koolitöid, mina kudusin salli. Mees majandas midagi JJ uue arvutiga. Siis vaadati telekat ja kuulati unejuttu. Praegu loen - ärge nüüd minestage - Stephen Kingi ainukest lasteraamatut "The Eyes of The Dragon", mis meil ongi inglise keeles ja ma ei tea, et eesti keeles olemas oleks. Guugeldasin, saksakeelses versioonis olevat mõned leheküljed lihtsalt välja jäetud... jah, mina jätsin ettelugemise (käigu pealt tõlgin) käigus ka troonipärijate sigitamise asjaolud vahele, neid oli üsna detailselt kirjeldatud... igal asjal on oma piirid. Siis pakuti õhtupalvet ja head-ööd-musi. Kohe lähen pessu ja panen masinad ööseks tööle. Et torud ära ei külmuks. Ilmateade on küll võrdlemisi sõbralik, aga kuna meile on äketse saabunud talv, ei või neid torusid iial teada.

eadööd.

No comments:

Post a Comment