Thursday, March 8, 2018

ÕRR

Kallid inimesed. Igasugused inimesed, mitte ainult sõbrad ja tuttavad. Palun saage aru, et kõik, absoluutselt kõik üritused, kuhu osalema oodatakse kellegi lapsi, sealhulgas sünnipäevad, võistlused ja muud sedasorti asjad tuleb vähemalt kaks nädalat ette teatada. Alati.

Spontaansus on täiesti okei, kui olla kaksümmend kolm ja vallaline ja koduloomadeta ja lasteta. Kui tuleb arvestada juba kolme inimese liikumistega, on spontaansus praktiliselt võimatu. Meid on viis inimest ja me arvestamegi oma asju mitme nädala jagu ette. Kui mingi üritus trehvab päevale, kuhu ei ole midagi juba varem planeeritud, siis on kõik okei. Ainult et mingil müstilisel põhjusel kipuvad sündmused toimuma kimpude kaupa ja selle tulemusena peab mõni meist aeg-ajalt olema korraga kolmes kohas. See ei ole üldse nii lõbus, kui paistab. Kui nüüd päris aus olla, siis on see lausa vastik.

ÕRR veel. Kui igasuguste presidentide ja muusikute ja muude asjapulkade plaanid pannakse aastajagu ette paika, kas siis on tavainimeste puhul kaks nädalat ettehoiatamist palju tahetud? Ma nagu arvaks, et ei ole.

4 comments:

  1. Meil saadetakse siin sünnipäevakutsed välja VÄHEMALT kuuaega ette. Meie kontrollisime juba veebruaris, et kas teatud päeval aprilli algul oleks 7 last vabad sünnipäevapeole tulema ja neist ainult 3 oleks saanud sel kuupäeval tulla. Tõstsime siis peo hoopis aprilli lõppu kui kõik lapsed olid vabad. Päris sünnipäev siis märtsi algul, nagu Sa tead :)

    Meil endal on ka igasugu dinner party-d ja muud üritused tavaliselt vähemalt kuu -kaks ette planeeritud. Tihti aga tähendab ka juba täis nädalalõpp seda, et tegelikult on üks kahest päevast tahtlikult vabaks jäetud, et püsik tasakaal niisama logemise ja tegemiste vahel. Nii et kui öelda, et meil on juba kõik järgmised 4 nädalalõppu täis, siis ei tähenda see automaatselt, et me kõikkidel neil päevadel midagi etteplaanitut teeme :) Sama kehtib ka paljude teiste perede kohta.

    ReplyDelete
  2. Meil on viimasel ajal kogemus, et kutse tuleb teisipäeval ja pidu ise on juba reedel. Laste trenniga on umbes sama lugu, võistlused on tulemas, aga kes võistlustele saab, antakse teada umbes kolm päeva varem. Mõnikord pole sellest probleemi, aga mõnikord on kohe vägagi tobe olukord.

    ReplyDelete
  3. ;-) Mina siin elan maal kus laste trenn käibki nii, et sama päeva hommikul saab teada kas ja kus ja millal. Täpselt sel põhjusel pidime oma esmasündinu jalgpallist ära võtma, me oleme liiga palju eurooplased, et sellise elustiiliga harjuda. Kohalikud selle eest saavad hakkama. Jalgpallitreener ütlebki, et kui nii ei meeldi, siis ära tule... Ega tal konkurentsi ju ka ei ole, nii et teeb mis tahab.

    ReplyDelete
  4. Põhimõtteliselt nõus. Ent olen sunnitud tuhka pähe raputama, J. viimase peo kutsed läksid vist küll välja esmaspäeval ja pidu ise oli laupäeval või umbes nii. Varem lihtsalt ei jõudnud kutsete valmistamiseni. No kindlasti oleks ikka saanud ka, aga kuidagi kujunes nii :(

    ReplyDelete