Monday, May 14, 2018

Agressiivse müügi tehnikatest ohvriksvalitu kogemuse läbi

Oijah. Olime kümmekond päeva tagasi Linna laadal. Tuli üks proua, vaatas kaupa... seda, teist, laskis endale isegi täpsemalt näidata... ja siis juhtis teema sujuvalt tervisele ja toidulisanditele. Et kuidas need teda küll aidanud on ja tema juba 15 aastat tegeleb ja kuidas need kindlasti meile ka kasulikud oleksid...

Ei vaidle vastu, mõni tervisetoode on kindlasti kasulik, aga ma usun ausalt öeldes rohkem kodusesse küüslauku. Neid tablette on miljon erinevat sorti, hakka sa nende hulgast valima, mis on päris ja mis platseebo... Ei ole huvi.

Proua seletas kohe pikalt ja hõivad sellega täielikult meie tähelepanu, ei sobi ka nagu keset vestlust selga keerata ja minema minna... pealegi, kui kuhugi minna ei olegi, ta seisis ise meie telgi all, nagu oleks tal sinna päriselt asja (asja on tegelikult klientidel ja sõpradel). Surus peale mingi voldiku - noh, meil on ahiküte - ja võttis telefoninumbri, et justnagu vaibateemal. Me vaipade-sallide asjus ikka anname telefoninumbrit või meiliaadressi, mõni vahel helistab ka.

Otse loomulikult tuli elu peale ja me unustasime kogu loo.

Täna - telefon. Tere, mina seal laadal andsin teile selle paberi, täna lõpeb see pakkumine ära, mida te olete sellest mõelnud, mida te sooviksite tellida? Möh. Eee, pole olnud aega sellega tegeleda ja ilmselt ei tule ka... Ega te ei peagi tegelema, te võite lihtsalt ise rahulikult tarbida!

Teate, kui väga ma tahtsin talle öelda, et kuulge, meie olime seal laadal müüjad ja teie asi oli olla ostja, meil on vaja, et teie meilt ostaksite... Aga muidugi ei öelnud. Kuidagi sain temast lahti, klausliga, et kui tal mõni uus ja huvitav pakkumine tuleb, siis ta helistab...

Sellise asja nimi on vist häbematus, aga mine sa 60+ pisikesele prouale ütlema, et teate, teie, kodanik, olete häbematult pealetükkiv... Nii ju ei saa. Kardetavasti ma järgmisel korral ikka ütlen.

Kui ta Hansalaadal ka niimoodi ringi käib ja pahaaimamatutele käsitöömüüjatele oma lendlehti jagab, kas see läheb siis kandekaubanduse või misasja alla? Kevadlaadal ei olnud tegevused nii selgelt lahterdatud, seal vist tohtis jah niisama ohvreid otsida.

Urr.

Mustlaste ("Ma sulle enn-nustan...") suunas oskan ma juba kurje pilke saata ja neid on vist ka vähemaks jäänud, aga toidulisandi-tädisid pole veel niimoodi peletama pidanud...

No comments:

Post a Comment