Monday, July 9, 2018

They don't eat no meat!

Taimetoitlastest sohvasurfaritega on mul ennegi probleeme olnud. Iga kord, kui tuleb külla keegi, kellel on mingi toidualane erivajadus, teeb mu aju kriiiiiiiiks ja tekitab küsimuse, mida ma talle taevapärast süüa annan?

Riiulitäis kokaraamatuid ei aita selles olukorras kohe põrmugi, sest aju tegi kriiiiiiiks.

Meie praegune külaline on kuueteistkümnendast eluaasast peale olnud budist, tähendab, ei söö liha, lehvitab eemale sääse - et see siis kedagi teist hammustaks, eks ole -, on saanud vähem lapsi, kui tahtis, sest tema mees - ka hirmus öko ja ideedega - olevat seisukohal, et vastutustundlik oleks lapsi üldse mitte saada… Oeh. Lapsed on looteeast saadik taimetoitlased ja ühe lapse puhul, ma kahtlustan, on see viinud ka arenguhäireteni, tähendab, selle põhjal, mida ema rääkis. No ma ei hakanud talle ütlema, et niisugused asjad võivadki juhtuda, kui beebi emaihus mingitest ainetest ilma on, mis see enam aitaks. Taimetoitlastest lapsed aga ei söö puuvilja. Ega umbes pooli aedvilju. Teraviljast aktsepteerib ema peamiselt tatart ja miskeid tõlkimatuid Aafrika teravilju, leib ja selle sugulased on pahad-pahad. Me jätsime saladuseks, et koogi sisse läks ka kõrvits, siis lapsed sõid, muidu poleks nad seda söönud. Ema ise ei söö paprikat ega küüslauku, näiteks, järelikult ei söö lapsed ka. Ahjaa, piimatooted ka ei sobi, ma koogivormi määrimiseks võid kasutasin, aga lehmapiima tarbimine pidavat diabeeti tekitama, väitis proua poolatar. Oeh veel.

Lühidalt: ma ei mõista sedasorti inimesi kuigi hästi. Õnneks lähevad nad homme kuhugi mujale taimetoitlasteks ja täna olid päeval ära, siis me sõime täiesti tavalisel moel vorstikesi. Muidu on üpris kenad inimesed, armastavad kasse ja raamatuid.

Selle sohvasurfamisega kohtab ikka igasugust põnevat rahvast. Kui me Linnas elaksime, siis oleks ilmselt veel põnevam. Ma võtaks kõik kitarriga trubaduurid ja seljakotituristid hea meelega vastu, neil tavaliselt toidualaseid erivajadusi ei ole. :)

2 comments:

  1. Sellised pered vist ongi need, kelle tõttu taimetoitlaste ja veganite maine kehv on. Teoreetiliselt peaks need ju olema inimesed, kes erinevad taimsest kraamist täisväärtuslikke toite kombineerida oskavad, mitte need, kes kurgist ja saiast toituvad...

    ReplyDelete
  2. Jah, õhtul see naine tegi süüa, oli päris söögi moodi, kuigi ise polnud ta üldse rahul, et pidi makarone sisse panema, need on ju nisust tehtud… Aga lapsed sõid rõõmuga meie tavalist valget saia moosiga ja meie poiste nisukrõbinaid, ilmselt neile kodustes tingimustes keelatakse sellist kraami.

    ReplyDelete