Thursday, November 22, 2018

Noppeid

Hommikul vara sõitis raudteejaama juurest umbes kolme minuti jooksul läbi vähemalt viis bussi. Neist kolm kandsid numbrit 20 ja lahkusid iga kord ise suunas.

***
Täna öösel me ei maga - Unistaja on koos suurema osaga kuuendast beest kusagil Lõuna-Eestis metsamajas ööbimas. Kanamamma närib küüsi, kui pojake ööbib tsivilisatsioonist väljaspool.

***
Lisaks kanamamma olemisele olen ka isehakanud hädaabitugi klassi tüdrukutele. Kui viia punt 12-13-aastasi tüdrukukesi (kelle kehad teatavasti võivad üleöö teha ootamatuid asju) tsivilisatsioonist välja ja viijateks on pikad habemega mehed, siis peab olema üks tädi, kellele tohib hädaolukorras ööpäevaringselt helistada. Tädile helistamine saab küll toimuma tädi poja kaudu (Unistaja on instrueeritud esitama mitte ühtki küsimust, kui keegi hädiselt ütleb, et tahab Unistaja emaga rääkida, ulatab lihtsalt telefoni) ja ainult juhul, kui lapse isiklikul perekonnal ei ole tütrepäästmisvõimalust (mõnel perel ei ole), aga sellegipoolest… Õnneks on päästmisvajaduse tõenäosus mikroskoopiline. Umbes sama suur nagu võimalus, et ahjupuude vahel tuleb tuppa herilane ja Unistaja talle peale astub… aga epi-pen on tal sellegipoolest kaasas. Igaks juhuks.

***
Üks siinkandis tuntud Bergkvist olevat ametlikul kohtumisel üht väga väärikat ja lugupidamiseväärilist daami tervitanud valjusti üle toa hüütud sõnadega: "Tere, vanamutt, sa ka siia ära eksinud?" Ühine vorstipraadimine kuskil lõkke ääres või mis iganes ühine minevik ei anna õigust niimoodi pöörduda… eriti kui on tegu üritusega, kus on kohal igasuguseid asjapulki. Matfid jäävad matfideks, öeldakse sellise asja kohta… Bergkvistile palume muidugi meeleparandust.

***
Algklassiõpetajad kiitsid, et täna olevat koolilaval lasteaialastele esinenud üks väga asjalik siilipoiss. Hõredaokkaline (kostüümi hankis üks lasteaias töötav ema), aga vaieldamatult siil. Mulle meenutas ta pildi peal küll mingit… viirust või midagi. Las oli hõredaokkaline, peaasi, et sõnad peas olid.

***
Jõugu Juhile teeb teist aastat jõulukinki Patsidega Isik. Vaene tüdrukuke, kindlasti meeldiks talle rohkem käia kosmeetikapoodides või milleski taolises, aga näe…

***
On võimalus anda hoogu raamatule. Ma küll praegu linki otsides lugesin "varateismeliste" asemel "vanemaealised", aga oma lastele ma igatahes loodan raamatu pihku pista, kui see ilmub.

***
Täna tulime koju bussiga - Jõugu Juht, Lillebror ja mina. Auto on Mehega Linnas, Mehe töö juures on mingi õhtune üritus. JJ tuli bussi peale teisest kohast… peaaegu oleks maha jäänud, sest peatusele läheneva bussi suunas kõndivat last ei pidanud juht peatumisevääriliseks. Tormasin etteotsa (muidugi me istusime Lillebroriga päris lõpus) ja väljendasin jahmatust. Bussijuht torises ja pidas mitte-tavapärases peatuses kinni. JJ sai jupi maad joosta. Mina arvaksin, et igaks juhuks peaks buss kõigis nõudepeatustes peatuma, kui seal inimesi on... Ma pole veel otsustanud, kas võtta bussifirmaga sel teemal ühendust või mitte. Meie lapsed on vist ühed peamised reisijad üldse, kes sealtpeatusest bussile tulevad, võiks nagu arvestada…

***
Juhtus vestlus lapsega. Soovib jääda anonüümseks.
Mina: "Need püksid küll homme jalga panna ei sünni, neil on kaks plekki."
Laps: "Kus? Ah siin… ja siin. Aga need sobivad värvi poolest!"

Tõepoolest, tumehallidel pükstel olid helehallid plekid (liim? guašš? miski kriit või lubjatud sein?). Pole siiamaani selle peale tulnudki, et rõivastega toon-toonis plekid võiksid olla vabandatavad...

1 comment: