Sunday, December 23, 2018

Mõnikord on maailm ka korras

Õhtuse bussiga saabus Laenulaps ja pärast mõningast pragamist õnnestus meil eemaldada kõik poisid kõigi ekraanide küljest. Nüüd nad istuvad kaminasaali põrandal ja mängivad "Monopoli". Ja imede ime, tundub, et hetkel väga valjusti ei kräunugi.

Selle hetkeni tuli elada terve nädal, mis sisaldas endas lund, mööbeldamist, veel rohkem lund, südamehädasid ja natuke käisime tööl ja koolis ka.

Lillebror luges eelmisel pühapäeval üles, et ainult esmaspäeval nad õpivad, teisipäeval on mängumaa, kolmapäeval jõulutrall, neljapäeval jõulukontsert (ta ei osalenud, käis publikuks), reedel jõuluhommik ja siis algab vaheaeg, oeh seda elevust… Nii oligi. Pärast teisipäeva ma ähvardasin ta kolmapäeval suure väsimuse pärast koju jätta, siis jäi väsimusKräun natuke vähemaks. Mis parata, elevus ja väsimus kokku annab Kräunu, aga kolmveerandkümneselt peaks seda ju natukegi kontrollida suutma!

Unistaja ja Jõugu Juhi elu oli märgatavalt rahulikum, nemad tegid mingeid kontrolltöid, osalesid jõuluhommikutel ja olid muidu head lapsed (khm)… ahsoo, jah, Unistaja käis ööbimas Nimekaimu pool, aga Nimekaim on tõepoolest kogu eg hea poiss, nii et seal ei juhtunud ka mitte midagi ebaharilikku.

Mees ja mina käisime reedel Kuurortlinnas mööbli järel ja muidu kõikvõimalikes poodides kalkunijahil. Tuvastasime, et parimad kalkunid on müügil Prismas. Kalkuni headust mõõtsin praeguseks suuruse ja kuna juba homme läheb ahju, siis mitte-külmunud oleku järgi. Maitse kohta oskan homme rohkem öelda.

Kuusk sai lõpuks pühade neljapäeval ära ehitud. Sellele eelnes suuremat sorti Kräun teemal "Miks me peame koristama, me pärast teeme."

Üleüldiselt on meil praegu käsil kaks aktiivset puberteeti ja üks eelpuberteet või mis iganes sellel Lillebroril on. Õnneks esineb ka toredaid hetki, näiteks kui ma ükspäev palusin suurematel poistel kangekaelsemat sorti moosipurk avada ja nad väga ilusasti koostööd tegid. Kui meil majas veel rohkem teismelisi oleks, küllap ma arendaksin välja emafiltri, mis lasekski läbi ainult häid hetki… kuni läheks umbe ja siis… ma kriiskaksin. Nagu Mrs Weasley, lühiajaliselt.

Täna õhtul tuleb veel süüa üks karjasepirukas (hetkel praeahjus), keeta kokku ports sidunikreemi, tuvastada Laenulapse homne kojumineku-kellaaeg, sest kirikutee jaoks meile paraku kõik ei mahu, ja ajada kõik poisslapsed kell üksteist voodisse. Sest psssst, keegi peaks natuke kingitusi pakkima ja seda väga avalikult teha ei saa. Kui nad just hasartselt "Monopoliga" hõivatud ei ole, aga selle peale ei saa loota. Me kupatame nad pärast sööki kipsplaate garaažist tuppa vedama, ehk see mõjub meeldivalt väsitavalt. Homme lõunani tegelen kalkuniküpsetamise ja martsipanisaiaga ja siis… on meil jõulud.

Õnnistatud jõulupühi kõigile Truudele Blogilugejatele ja juhukülalistele ka!

4 comments:

  1. Toredaid jõule kogu teie perele!

    ReplyDelete
  2. Tahaks ka kalkunit! A meil hääletati lõhe poolt ja pitsat tahetakse..
    Häid jõule ka siitpoolt!

    ReplyDelete
  3. Aitäh. Mul Mees kahjuks ei söö kala, ma oleksin ise ka muidu mingi kalasema asja poolt hääletanud.

    ReplyDelete
  4. Õnnistatud jõule kogu toredale perele!

    ReplyDelete