Sunday, March 31, 2019

Ilma naljata

Mulle endiselt ei meeldi aprillinaljad. PLNid meeldivad. Keerasin nüüd hommikul kalendris lehte ja vaatasin, et kuidagi meeldivalt lage on selle kuu PLN... siis tuli pähe, et küllap midagi tekib juurde.

Muidugi, aprillikuu kõige tähtsamad sündmused on ülestõusmispühad ja koolivaheaeg. Viimase puhul ei lähe me vastupidiselt algsele PLNile Inglismaale, sest lennupiletid ja kombineeritud reisi PLN ja... teeme hoopis aiatöid.

On võimalik, et kedagi meist tabab mõni sünnipäevakutse.

On vägagi tõenäoline, et Mees Organiseerib auto parandusse… see asi on juba mitu kuud oodanud.

Võib-olla juhtub midagi veel.

Võib-olla ei juhtu ka ja me oleme meeldivalt kodused.

***
Üldisest aastaPLNist (ikkagi veerand aastat läbi!) on täidetud nii, et...

… valge lina asi toimib;
… koristamise- ja retseptiasi ei toimi;
… aias areneb asi planeeritud suunas;
… JJ tuba on valmis ja kasutusel;
… muud remonditeemad on ootel;
… lapsed on registreeritud laagritesse ja osalevad jooksvalt igasugustel üritustel;
… Mehega kahekesi oleme õhtul väljas käinud ühel (1) korral, teatris. Aga on tulnud ettepanek viia mingil suvisel hetkel nooremad lapsed laagrisse ja jätta vanim laps üksi koju - ta õudselt ise tahab - ja minna abikaasaga hotelli ööbima või midagi. Selline asi kehtiks ilmselt lausa kahe või kolme kohtinguna;
… reisinud pole kuhugi. Suvise reisi piletid ja orienteeruv vaatamisväärsuste vaatamise kava on paigas, Eesti-sisesed reisid ootavad, millal auto korda saab. Ega me talviti eriti ringi ei sõidagi;
… rahakogumine pole olnud nii edukas, nagu tahaks, aga praegu ikkagi parem kui kunagi varem;
… käsitöötööga on täpselt nii, nagu on... vähemalt Lai Kangas on poole peal ja muist juba maha lõigatud. Kui vaibad valmis saavad, näitan pilti ka.

Tänase päeva PLN on olla igati efektiivne. Ma alustan seda laste bussikaartide pikendamisega. Siis tulevad pesuriputamine, vaibasõlmimine, kaltsulõikamine, kangakudumine, sallikudumine, söögitegemine… õues vast kah midagi, vahepeal. Või õhtupoole, kui mehed Linnast kodus. Nüüd on õhtud ju pikalt valged (see on suveaja peamine pluss). Tegusat aprillikuud teile ka!

2 comments:

  1. Mul on ikkagi natuke kahju, et te reisiplaani ümber tegite, sest meil on siin praegu niiiiiii ilus. Täielik õitemeri ja värvide pillerkaar. Üks puu/põõsas ilusam kui teine ja tulbid ka juba õites...

    ReplyDelete
  2. Sellest õitemerest on mul ka kahju. Näita Sinagi pilte! :D Küllap me näeme neid kunagi edaspidi ja ma olen täiesti kindel, et "vana hea Inglismaa" on igal aastaajal ilus, suvel ka.

    ReplyDelete