Sunday, March 3, 2019

Koolivaheaeg, sünnipäev ja muud üritused

Tundub, et talvine koolivaheaeg on päris kena vaheldus lõputule kolmandale veerandile. Tõsi, mina sain veel teisipäeval ägeda vebruariidihoo ja üldse olen ma selle nädala seitsmest hiljemärkamisepäevast (sest õpetajate tööpäevad ei alga koolivaheajal kell 8.15, vaid tunnike hiljem) kuuel päeval automaatselt kell seitse silmad lahti teinud, aga üleüldiselt on olnud täitsa tore vahelduse mõttes mitte kehalise kasvatuse särkide või näiteks matemaatika töövihiku olemasoluga tegeleda.

Tegelesime hoopis muude asjadega.

Minul, noh, oli ükspäev vebruariit, millest ma siin juba rohkem kirjutasin… aga ma kahtlustan, et selle said teisedki, kes olid lubatud koolituse asemel sunnitud kuulama mitu tundi holistilist enesehinnangut või mis selle umbluu nimi nüüd oligi… Vahel juhtub.

Muidu olen teinud süüa ja kudunud kangast. Tore on taas kududa. Hetkel on pooleli ülilai kangas, soas mingi 140 cm või nii ja valmimas pruunkarupruun vaip.

Mees… käis peamiselt tööl tegemas neid asju, mida õpilaste majasviibimise ajal teha ei saa. Ja valmistas natuke riiuleid, Jõugu Juhi tuppa. Ja käis koguduse juhatusse kandideerimise asjus visiooniõhtul, kus olevat selgunud, et nii mõnelgi koguduseliikmel on hoopis ootamatu visioon ja tuleviku-ettekujutus. Nojah, eks me siis vaatame, mis seal saab, tundub, et meie visioon sarnaneb siiski enamikuga. Ma loodan.

Jõugu Juht veetis vaheaja peamiselt arvutis. Kuni täna hakkas toimima mingisugune suhtlus prantslane Tomiga, nüüd ta installeeris Whatsappi ja oli rõõmus, et Tom on päriselt olemas.

Unistaja… veetis ka aega peamiselt arvutis. Ja lõhkus puid. Ja me endiselt ei tea, kas ta Eesti meistrivõistlustele pääseb ehk mitte. Vast homme-ülehomme selgub.

Lillebror… sai 10-aastaseks. Millegipärast tundub ta endiselt väiksem kui Jõugu Juht samas vanuses, ehkki JJ poolt 10-aastaselt kantud kampsun hakkab Lillebrorile üsna lootusetult väikeseks jääma. No aga eks JJ ongi peaaegu terve elu olnud vanem vend, aga Lillebror on endiselt pesamuna. Isegi 10-aastaselt.

Sünnipäeva asjus pidasime laupäeval maha ühe võrdlemisi lärmaka peo, kus osales (aeg-ajalt ringiloivavate) suurte vendadega kokku 9 poissi ja 5 lapsevanemat. Kes ülejäänud kutsututest oli haige ja kes kuskil mujal hõivatud, polegi tähtis, Lillebror jäi sellegipoolest rahule ja tundus, et külalised ka. Lisaks põhipeole toimus täna järelpidu, kus tarvitati ära suur osa ülejäänud toidust ja tegeleti hoopis muude asjadega, näiteks istutasid Lillebror ja Noorem Sõber (kes eile jäi tulemata, sest pidas samal päeval klassikaaslastega oma pidu) koos sünnipäevakink-toakasvuhoonesse lilli ja külvasid seemneid.

Valimistel osalesime meie Mehega nädal tagasi ära, aga täna kohtasime täitsa näost näkku üht Selle-Partei-Mille-Nime-Ei-Tohi-Nimetada valijat. Onu Ants juhtus Vanaemal ja Vanaisal külas olema ja ütles, et tema kui Õigusvastaselt Represseeritute Rahvusliku Erakonna kunagine liige ja Memento asjapulk ja üldse... valis rahvuskonservatiivid. No las ta valis, ka Onu Ants on eas, kus tuleb kõik hääleandmise võimalused ära kasutada, kes teab, kas enam kunagi saab. Hetkel on ta küll ülikõbus (olevat paari nädala eest redeli pealt alla kukkunud, aga eluaegse arstina diagnoosinud endal ainult põrutuse, ei mingit reieluukaelamurdu ega midagi), aga iial ei või teada, 80. sünnipäev on temalgi ammune möödanik ja selles eas… on viisakas inimese poliitilisi seisukohti austada. Vanaemal ja Vanaisal käis valimiskast kodus, aga nemad jätsid oma eelistuse enda teada, Vanaemal oli kuskil nimekirjas tuttav ja usaldusväärne inimene olnud, küllap ta seda valis.

Homme algab taas kool ja et tali taeva ei jääks, sajab praegu väljas lund nagu jahukotist. Kohe üldse ei meeldi, ainuke pluss on, et siis saab äkki Lõuna-Prantsusmaalt tulevale Tomile ka lund näidata. Paljuke neil seal seda ikka sajab.

2 comments:

  1. Lugesin esimest lõiku ja jäin toppama. Hiljemärkamisepäev... On sul vast palju Hiljesid, keda märgata, mõtlesin ma. Siis jõudis aju järele.

    ReplyDelete
  2. :D Mulle meeldib jah imelikke sõnu leiutada.

    ReplyDelete