Wednesday, May 1, 2019

Töörahva pühal

Keegi kiitis FB-s Nostalgilise Tartu grupis, et küll oli see esimene mai pidulik päev, kohe kahju, et tänapäeval õhupallidega paraadi ei ole ja jäätist ei müüda… Noh, lugupeetud vähemusrahvusest nostalgitseja, jäätist müüakse Eesti Vabariigis hetkel aastaringselt, õhupalle ka ja esimeses mais enamik inimesi küll muud erilist ei näe, kui et töölt saab vaba päeva.

Ühtlasi on esimene mai kuu esimene päev. PLNid.

Vähemalt üks laps käib sünnipäeval. Üks laps käib öömatkal koos Laenulapse perega. Üks laps käib klassiga kuskil jahimajakeses niisama olemas. Üks laps käib välismaal, Lätis. Võimalik, et kusagil käiakse veel.

Meil käib külas neli Austria last, ööbimisega ja puha.

Lapsevanemad veedavad päeva Laadal ja püüavad selle käigus mitte puruhaigeks jääda.

Lapsevanem ema ei koo enne Laata enam sentimeetritki kangast! Pärast Laata koob kohe palju, et saaks kangasteljed ükskord ka mujale liigutada.

Lapsevanem isa alustab muruniidutööd ja loodetavasti teeb igasuguseid muidki kodumajanduslikult vajalikke töid.

Töörahva püha meil muu kui kaua magamisega ei tähistata.

Üritame töö- ja kooliasjus olla töö- ja koolilainel. Kuidas see peaks võimalikuks osutuma, keegi veel ei tea. Maikuu on teatavasti vabaduse-eelne kuu, tekib tunne "hea meel, et hing sees".

Ahsoo, kaks last teevad tasemetöid. Meil ei ole põhjust sel teemal muretseda. Võib ka juhtuda, et mõni laps kutsutakse direktori juurde edukate vastuvõtule. Sel teemal muretsen siis, kui asi reaalseks läheb. Ja üks laps osaleb ajaloo-olümpiaadil. Kui see olümpiaad ainult Vana Kreeka peale tuleb, siis on sellel mõtet, muidu… kogemuse saamiseks võib ju ikka ära käia.

Kuna suvi käis aprillis ära, pole erilist ilmaõnnistust loota… aga paluks sooja vihma, välja arvatud laadapäevaks. Siis on vaja ilusat sooja ja kuiva ilma, mida ilmateenistus kuidagi lubada ei taha. Ehk nad veel parandavad oma otsuseid...

No comments:

Post a Comment