Sunday, June 9, 2019

Tunnistused ja medalid ja palav

Sel nädalal hakkasid õitsema jasmiinid. Ja kurekellad, mis kasvavad meil täiesti kontrollimatult ja isetekkeliselt muru sees... no me sealt siis nüüd ei niida.

Kontrollitult kasvab nüüd mingi hulk tomatitaimi kasvuhoones. Mingi hulk ootab veel sinna viimist, töö jäi pooleli, sest oli liiga palav. Igasuguste muude asjade jaoks oli ka liiga palav.

Tegelikult oli liiga palav ka kooliolümpia pidamiseks, aga sellest hoolimata toodi meile koju kaks pronksmedalit, meeskonna-aladelt. Medaleid said Lillebror, kes südame asjus ei tohiks üldse eriti sporti teha, ja Jõugu Juht, kes sai kehalises kasvatuses kolmanda trimestri, vabandage, kolme*. Paraku ei hinda Kehalise Kasvatuse Õpetaja tunnis ei kotisjooksu ega kummikuheidet, aga selgus, et JJ on just neil aladel tugev. Eriti kotisjooksus, kooli FB lehel on fotojäädvustus sellest, kuidas JJ lillelise kotiga lausa lendab. Unistaja jällegi, kes tavaelus on pigem spordi- kui kirjandusemees, pälvis loovtööde võistlusel teise koha teosega "Kuidas minust sai vibulaskja". Eks palavus keerabki igasugused asjad pea peale.

Unistaja ja Lillebror osalesid Lillebrori klassilõpupeol. Juba kolmanda klassi tirtsukeste hulgas tekitab elevust klassivenna suur bassihäälne vend... oeh. Unistaja talus väiketüdrukute tähelepanu soliidselt.

Veel käis Unistaja kunstimuuseumis ja Lillebror väga toredal matkal. Eriti tore oli Jõe ääres märjaks saada.

Veel jagati tunnistusi. Nagu selgus, varem kui mõnel pool mujal, aga ainemahud on siiski kenasti kätte saadud ja läbitud… mis iganes asjaoludel need kuupäevad siis sellisteks kujunesid. Lillebror oskab asju peamiselt väga hästi. Unistajal esineb veidi puudujääke eesti keeles (ainus 4), Jõugu Juhil olid neljad-viied täpselt pooleks. Räägiti, et Lillebror saab endale uueks klassijuhatajaks Unistaja senise, aga Unistaja klassi võtab enda hoolde hoopis üks tõsine ja asjalik meesõpetaja. Siit etiketiküsimus, kas meesõpetajatele ka ikka lilli viiakse?

Vanaisa läks haiglasse. Oleme teda erinevates koosseisudes kolm korda vaatamas käinud. Eks see õendushoolduse osakond on nagu on, palatinaaber on... ütleme, et keerulises olekus, aga ta vähemalt ei suuda ise oma voodist lahkuda ega oska ka palju midagi rääkida. Vanaisa olevat juba kolmapäeval kahe kepiga palatiukseni ja tagasi kõndinud, see on tore, ta vahepeal ei suutnud üldse kõndida.

Vanaemal… on millegipärast just pühapäevad viletsamad päevad kui muud. Oeh.

Koguduse asjus oleme hilja õhtuni vestlusringides osalenud nii mina kui Mees, üks meist pidanuks minema ka täna… aga maised olukorrad tulid vahele ja on vaja sõna otseses mõttes midagi kaevust välja tõmmata. Küll mitte härga, aga vett... Eile õhtul kell seitse purunes nimelt meie veepump, arvatavasti mootorimähis või midagi. Õnneks olid kõik masinpesud selleks hetkeks valmis. Hetkel toimetavad mehed ja poisid uue pumba paikasaamise teemal õues, on lootust, et päris õhtul saab taas pesta ja tomatitaimi kasta. Eileõhtuse pumbadiagnostika käigus teostas Mees loodusvaatlusi ja loendas meie kurgedel kolm poega. Sobib.

Lastel on nüüd peaaegu kolm kuud koolivaheaega. Mida kõike sellega peale hakata, ei teagi. Uuel nädalal tuleb lapsevanematel ära osta Inglismaa rongipiletid (Alice, ae, mis ma täpsemalt tegema peangi?), tegeleda suuremal hulgal aianduse ja ema-vanemal suurema hulga käsitööga. Oleks tore, kui ei peaks tegelema üha halvastikäituva hambaga, mis aeg-ajalt nagu valutaks - kuigi see hammas ei saa üldse enam valutada -, aga tegelikult täiesti ideaalselt Ibuprofeenile reageerib, nii et mis iganes põletik seal igemetaskus või kuskohas on, on lootust sellest ilma kirurgilise sekkumiseta vabaneda. Ehk jaanipäeva paiku saab kiire läbi ja lubatakse vahepeal natuke hingata ka.

_________
*hinnatakse sooritust ja suhtumist. Sooritusega saaks JJ vabalt hakkama, aga suhtumiselt on ta samasugune põhimõtteline põhukott nagu mina, kui just spordiala väga ei meeldi. Enamik alasid kahjuks ei meeldi, tundub mulle.

7 comments:

  1. Kas sa mu emaili kätte ei saanud mille ma sinu poole teele panin kohe kui sa mulle kirjutasid???

    ReplyDelete
  2. Jaaa, sain ikka, aga ma olen kogu aeg liiga väsinud, et korralikult süvenda. Ilmselt oleks esimene asi Su kiri uuesti põhjalikult läbi lugeda, eks ole. :) Teen seda ja tegutsen juhiste järgi, ära muretse. Ja aitäh meelde tuletamast, et tegelikult ma ju juba peaksin teadma.

    ReplyDelete
  3. Aa, siis on OK. Ma hakkasin juba mõtlema, et äkki kadus kuskile ära :-)

    Aga ma lugesin ise nüüd uuesti selle sulle saadetud emaili üle ja mõtlesin, et kuidas ma küll suutsin nii segaselt kirjutada :-) Süüdistan Sitsiilia külma ilma :-)
    Lühidalt öeldes soovitan National Rail lehelt Londonist Potteri juurde viivaid pileteid vaadata (täpsetel kellaaegadel ei ole seal tähtsust).
    Meie juurest Londoni mineku juures oleneb aga piletite hind sellest, mis ajal te liigute ja neid pileteid ette ostes odavamalt ei saa, ehk siis nendega võite vabalt veel oodata (ma proovin meelde jätta ja homme hommikul jaamast küsida mis tüüpi piletid teie suure kamba jaoks kõige odavamad oleks).

    ReplyDelete
  4. Jah, aitäh, ma lugesin ka üle ja paar küsimust tekkis, aga ma kirjutan Sulle õhtul ja küsin need ära.

    ReplyDelete
  5. Käisin rongijaamas asja uurimas ja hakkan sulle kohe emaili kirjutama :-)

    ReplyDelete
  6. Meesõpetajale viiakse lilli küll. Mu õemees toob igal aastal suure kimbu koju.

    ReplyDelete
  7. Jah, kuna Mees põhimõtteliselt klassijuhataja ei ole (tema tahab õpetada eksamiainet ja teha igasuguseid ainealaseid asju, mitte personaalküsimusi lahendada ja ekskursioone organiseerida), siis meil isiklik kogemus puudub. Aitäh, Miramis!

    ReplyDelete