Sunday, July 21, 2019

Oli see vast nädal

Mingis vanas humoreskis tõstatati küsimus, kas lehm või auto. Otsustati, et auto on parem, sest autoga saab hommikust süüa Assamallas, lõunat Käreveres, aga õhtuks jõuda… ma ei tea, Sirtsu sohu? Mis iganes kohanimed need olid. Jah, esmaspäeval ärkasime Magdeburgis, sõime lõunat Berliini all, aga ööseks jõudsime Poznani kanti. Ja teisipäev koitis meile juba Leedus… lõunat sõime kodus.

Käisin kaks korda metsas. On kukeseeni, natuke pilvikuid ja hirmus palju mustikaid.

Korjasin ära meie mustsõstrad ja nendest, mis üle jäid (suure osa korjasin põõsa juures otse kõhtu /kohmetu/), tegin mingit siirupilaadset toodet, kahasse Vanaema viimaste vaarikatega.

Harvendasin võpsikut, mis meie äraolekuajal oli kasvuhoonesse tekkinud. Tomatitaimed vajavad tõepoolest pidevat tähelepanu.

Meie Opel Corsa vist solvus uue auto toomise peale. Nüüd ootab ta Linnas, millal (arvatavasti) generaatori  asjus parandusse saab.

Viimistlesin seltskonna kaltsuvaipu. Nüüd on Jõugu Juhi toas põrandal tema isiklikult väljavalitud vaip. Veel viimistlesin kaks haapsalu salli, mis enne kevadlaata ühe ootamatu, hirmsasisulise telefonikõne tõttu viimistlemata jäid, sest tol õhtul oli kibekiiresti vaja minna leinatööd tegema.

Ignoreerisime edukalt suurkontserti. Pole nagu meie pere teema.

Olime Hansalaadal. Korraldus oli sel aastal allapoole igasugust arvestust. Ei antud rinnasilte ega kaelakaarte. Ei olnud erinevate piirkondade koordinaatoreid. Korraldajat (üksainuke vist oligi!) ei saanud mitte millegi alusel ära tunda. Ei olnud turvateenistust ega turvateenistuse telefoninumbrit - aga mis siis, kui mõni kakerdis oleks tülitama tulnud? Kohtade jagamisel valitses anarhia, selle tulemusena oli Kaubahoovi park, kus meie olime, tegelikult ülejäänud laadast ära lõigatud - üks sinna viivatest olulisematest teeotstest oli lihtsalt telke täis! Kaebamise peale ei muutunud midagi. Kujutage ette.

Hämmastaval kombel oli meil siiski ostjaid. Mul ei ole enam pruune kitsaid vaipu, raskusi on heleroheliste ja meresinistega. Juurde kududa on vaja üks must sall ja üks klassikaline piibelehesall, aga murtudsüdamesalli ma enam kuduma ei hakka, see on liiga ebainimlik muster.

Uuel nädalal korjan punaseid sõstraid ja teen neist… midagi. Ja võib-olla käin metsas, aga võib-olla on metsas liiga palav. Jõugu Juht läheb laagrisse ja puutalumees ähvardas veel ühe halukoorma tuua. See tähendab muidugi, et poisid peavad vehkima puid kuuri vedada.

No comments:

Post a Comment