Saturday, August 10, 2019

Igapäevablogimine 9

Reede.

Kudu.
Õmblesin kokku ja raamisin tuisukirjalise salli. Selle salli keskosa oli valmis kujul oodanud ligi aasta aega, mul lihtsalt ei tekkinud hetke ja vaba lõnga, et talle äärepitse kududa. Vaba lõnga ei olnud selles mõttes, et kogu sall peab olema samast partiist, aga väikesed kerad said otsa ja suure pooli küljes olid viiulivõtmesallid või siis midagi muud…

Tervis.
Üks lastest kurtis siin juba pikemat aega jalavalusid. Alguses ajas ta need ema poolt nõutud kingakandmise kaela - kui mul oleks igapäevaselt tossud jalas, siis ei valutaks kindlasti mitte midagi! -, järelikult oli kurtmine kahtlane. Ega ta tegelikult kuigi sageli ei kurtnud ka, mõnikord harva mainis, kui jalatsiteemaline vingvingviu parajasti päevakorral oli. Londonis aga kõndisime me 25000 - 30000 sammu päevas, lapse enda poolt valitud suvejalatsitega, ja siis ütles laps, et asi on ikka päris tõsine. Perearsti juures nägin mina ka, et sellise kujuga jalalabasid pole eriti varem nähtud. Perearst arvas, et ortopeedile aja saamiseks läheb kolm-neli kuud… anti kohe, küllap oli keegi aja ära öelnud. Tehti peen tallauuring ja otsustati, et tegu on lampjalgadega, paluks hakata tallatugesid kandma. Nende asjus tuleb veel kokkusaamisi, siis tuleb ka küsida, mis sorti jalatseid kandma peab. Kingade kandmine kiideti heaks. :)

Loomad.
Oleme juba ammu plaaninud rikastuda kassipoja võrra. No aga meil oli reis ja siis lähevad lapsed laagrisse ja siis tuleb Legolase sünnipäev, kuidas sa selle mäsu sisse kassipoega võtad, eks ole. Pealegi pole ükski pakutav kassipoeg ka päris see õige tundunud. Lillebror oli õues ja nägi heina sees pisikest saba. Saba küljes oli olnud hallitriibuline kassipoeg, kes jooksnud ära vana pirnipuu poole… aga seal pirni all algab kõrge rohi, nii kõrge, et metskitski ei paista õieti välja. Kui see on siitkandi uus kiisu ja tal ei ole head kodu, küllap me siis varsti näeme seda kassipoega veel.

2 comments: