Sunday, August 25, 2019

Veel on suvevaheaeg

Isegi kui emad juba kooliriideid ostavad ja õppealajuhatajad uusi lapsi vabadele õpilaskohtadele jaotavad.

Viimane otseselt meie perekonda ei puutu, meil jätkavad kõik sel aastal samades kooslustes. Esimene aga küll. Eduka poodlemise tulemusena on peaaegu kõik hädavajalik olemas, veel on puudu Jõugu Juhi spordi- ja vahetusjalatsid ja kindlasti mingi ports koolitarbeid. Aga kõigil poistel on jalgapanemiseks pükse (H&M, 9.99 paar) ja igapäevaseks selgapanemiseks pehmeid ühevärvilisi särke (Takko, 5.99 tk) ja ontliku triiksärgi sai särgihädaline laps ka (New Yorker, oli vist 8 eurot, aga ma täpselt ei mäleta). Sepa turu Kinglandi poest said ühele poisile ekstra šikid tumesinised kingad ja teisele mingid tennisemoodi asjad vahetusjalatsiteks. Lillebrorile ostsin tavalised mustad kingad Prismast (24.95) - seda mudelit on meil kuni väljakasvamiseni kõik poisid kandnud ja see on minu meelest kõige parema hinna-kvaliteedi suhtega poisslaste tänavaking. Eriti arvesse võttes asjaolu, et neljanda klassi tänavakingad käivad lisaks rahulikule jalutamisele ja mõningasele kiirustamisele ka mänguväljakul, juhuslikku palli löömas ja täitsa kogemata puu otsas ja kevadeks on asjassepuutuv noormees neist ilmselt lootusetult välja kasvanud.

Veel käisime juuksuris. Täpsemalt, mina vaatasin pealt, kuidas Legolas ja Lillebror täiesti nudiks pügati. Lillebror on siiani olnud ju päris pikkade juustega laps, viimati olid tal lühikesed juuksed kolm aastat tagasi… nüüd on kohe ekstra nudi. "Kõrvad läksid juustelõikamisest suuremaks," arvas asjaosaline ise. Ega nad varem eriti välja ei paistnud jah. Legolas jäi ilma paksust blondist pahmakast. Õnneks kasvavad juuksed tagasi.

Kodusemast elust on meil nüüd oma tomatid. Noh, natukehaaval. Ja oma ploomid, hetkel kollased, aga lillad on kohe-kohe küpsemas. Korjasin täna suure karbitäie mustikaid sügavkülma - neid on metsas endiselt hirmus palju.

Alustasin musta kodukudusalli. Liina Langi Ingridi kirja, seda olen ma ammu (Liina saatis selle lahkesti kursuslastele, nii et on ammu olemas) mõelnud kududa, aga pelgasin keeruliseks. Ei ole keeruline, hoopis loogiline on! Kui saab kasutada väljendit "kudusin ahnelt", siis nii see täpselt oligi. Järgmisele laadale see sall siiski valmis ega kaasa ei saa, sest aeg läheb muude asjade peale. Keegi peab maasikapeenrad kasti tõstma ja ühe pojakese ära sünnipäevatama ja kõik kolm pojakest kooli saatma ja üldse.

Koduvälisemas elus sisaldus väljasõit rohelusse. Kolm aastat tagasi käisime poistega neljakesi samas kohas, täitsa kogemata juhtus nii. Seekord me ei mänginud Puhhi laevamängu ega vaadanud röövikuid. Rahvast oli oluliselt rohkem, koguduse töötegijad nimelt koos valitud pereliikmetega (ilmselt, et kellel oli huvi ja aega kaasa tulla). Käisime sõitmas jõelaev Lonnyga ja saime muuhulgas teada palju huvitavat jäälindude perekonnaelust. Kohalikust metsikust faunast nägime peamiselt kalu, üht haigrut ja üht askeldavat oravat. Pidasime piknikku sellega, mis kellelgi kaasas oli - nagu ikka oli laud rikkalik. Asjapulgad pidasid külaseltsi majas nõu, suuremad lapsed käisid ronimas, mina ja veel mõned asjapulkade abikaasad veetsime aega õues väiksemate laste ja ühe väga kena kassi seltsis. Kass oli üsnagi Josteni nägu, korralikult kaelarihmastatud ja väga sõbralik. Hiljem viidi meid kuskile lastelaagri moodi paika sööma ja selgus, et suure näljaga võin ma kamavahtu süüa küll… aga ma järgmisel korral jätan siiski võtmata. Vaatamata aga ei jäta vanu maju, kui neid näidatakse - nimelt olevat Taevaskoja lastesanatoorium oma algses vormis olnud meie koguduse misjoniprojekt (enne sõda, muidugi) ja nii tekitati meil võimalus selles väga räämas, aga ülipõnevas vanas majas ringi vaadata. Laused nagu "Siin on muidugi veekahjustus," ja "Koridori paremas servas ei tohi käia, põrand võib järele anda," ju lausa kutsuvad uurima ja avastama! Kui imetoreda suvelaagrimaja või suguvõsamaja või midagi muud sellist vaimustavat sellest saaks, kui selle keegi ära remondiks… /ohkab/

Igaks juhuks: postituses sisalduvad firmanimed ei ole siia pandud koostöö ega reklaami tõttu. Viitan neile ainult isikliku poodlemiskogemuse kirjeldamiseks.

No comments:

Post a Comment